Prats de Lluçanès es bolca en la celebració dels actes entorn al 25 de novembre, Dia Mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones. 

La programació del Dia mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones s’allarga durant tot el mes de novembre amb diverses accions per visualitzar, encara més, una xacra que malauradament encara és tan present, segons explica el regidor d’Igualtat, Isaac Romero.

Un dels actes previs al 25 de novembre serà la presentació del llibre d’Aina Torres “Dones Rebels, Històries contra el silenci” el diumenge vinent 24 de novembre a les 12 del migdia al Centre de Dia. Una acció que, al mateix temps, potencia el racó de les experiències del mercat setmanal.

El mateix dilluns 25 de novembre, de 10 del matí a 8 del vespre, s’anima a tota la ciutadania a participar en la instal·lació denúncia “Sabates vermelles contra la violència masclista” escampant sabates vermelles de tot tipus pels jardins de Cal Bach representant la seva propietària, una dona que ja no hi és perquè ha mort assassinada. Isaac Romero explica que es podran deixar sabates de taló, sandàlies, calçat esportiu o botes de color vermell o pintar-les de vermell contra les violències masclistes en un acció que va començar Elina Chauvet a Ciudad Juárez, a Mèxic, l’any 2009.

Chauvet va voler llençar un missatge d’esperança i il·lusió amb el color vermell, símbol d’alegria en la cultura mexicana, amb l’objectiu de llançar un crit multitudinari i al mateix temps donar veu a les dones assassinades. Des de llavors l’acció ha recorregut el món amb l’objectiu de despertar consciències i solidaritat contra la violència masclista.

A les 8 del vespre, davant de Cal Bach, es farà la lectura del manifest contra la violència masclista.

Finalment, el dijous 28 de novembre, a les 4 de la tarda, al Casal del Jovent, tindrà lloc l’activitat “Tabú. tu tries que t’hi jugues”.

Aquestes activitats doncs, se sumen als actes ja celebrats entorn el 25-N com l’exposició Violència masclista en la parella: Desmuntem mites? que es va instal·lar durant una setmana a Cal Bach o l’activitat d’aquest dilluns 18 de novembre, “teatre fòrum Prou” on van participar els alumnes de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat de l’Institut Castell del Quer.