Dilluns 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Prats se suma a reflexionar i reivindicar els drets de les dones i donar visibilitat a tota la lluita feta, i que encara queda per fer, per avançar cap a una societat més igualitària.

La programació d’enguany ha estat promoguda per la Taula d’Igualtat i, posteriorment, treballada conjuntament amb tots els ajuntaments del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès i la podeu consultar aquí.

Segons explica el regidor d’Igualtat, Isaac Romero des de l’Ajuntament s’anima a tota la ciutadania a participar en una iniciativa de reflexió conjunta marcada per la creativitat on també han participat infants i joves dels centres educatius i usuàries del Centre de Dia de Prats.

Per fer-ho possible, durant tot el dilluns s’habilitarà un espai al passeig del Lluçanès on la ciutadania podrà penjar el seu cartell amb la frase Ser dona vol dir… acabada de forma lliure i creativa, formant un exposició col·lectiva sobre què implica ser dona.

Durant tot el dia, a la façana de l’Ajuntament també es podrà veure la pancarta feta pel Sindicat d’estudiants amb motiu del 8 de març.

A les 7 de la tarda, davant de Cal Bach, es farà la lectura del Manifest de l’Institut Català de les Dones pel 8M: ‘Dones i homes, corresponsables!’.

Seguidament i durant tota la nit, la façana de l’Ajuntament es tenyirà de color lila.