A partir d’aquest dimecres, 11 de novembre, una tècnica de l’empresa de Recollida de Residus d’Osona (RRO)Marta Corretja, i el tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament,Paco García, visitaran i assessoraran als grans productors de fracció orgànica dels residus municipals (FORM) de Prats de Lluçanès per tal de resoldre dubtes relacionats amb la recollida d’aquest tipus de deixalles.

És per això que es visitaran bars, restaurants i comerços on s’elaboren menjars preparats, carnisseries, peixateries, fruiteries, jardineries i floristeries i espais públics en què es disposi de servei de cuina; uns comerços i empreses que s’inclouen dins del grup de grans productors de residus orgànics al municipi.

La iniciativa, promoguda des de l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona i RRO, empresa que presta els serveis de recollida i tractament de residus a la major part del Lluçanès, forma part de la campanya de conscienciació per a la millora de larecollida selectiva al nostre poble.

Tal i com s’informava el passat dimarts, 20 d’octubre aquí, cal recordar que des de la implantació de la recollida de residus selectiva els resultats a Prats sempre han estat per sota de la mitjana d’Osona i El Lluçanès. Al nostre poble, el 63% de les deixalles es tiren als contenidors del rebuig, els de color verd fosc, en front del 53% del total al Lluçanès o del 25% dels municipis que fan la recollida porta a porta. Això ens repercuteix tan ambientalment com econòmicament, ja que els residus que van a l’abocador no es recuperen, no es reciclen i s’han de pagar, tant l’entrada a l’abocador com el cànon a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Per a més informació podeu trucar al telèfon gratuït 900 102 989 o entrar al web www.rro.cat. A més, podreu trobar un document sobre com gestionar les deixalles a Pratsen aquest enllaç.