Us informem que el bany a la riera de Merlès entre Sant Cristòfol i el Pont de les Heures, queda prohibit fins al 15 de setembre. A més, es prohibeix fer foc, saltar als gorgs, acampar, alterar la tranquil·litat de l’entorn, parar o estacionar als camins senyalitzats, molestar o capturar la fauna, malmetre la vegetació, alliberar fauna salvatge o animals de companyia i tirar pedres a la riera o actuar de manera que puguis molestar la fauna de l’entorn. D’altra banda, es demana portar els gossos lligats, recollir la brossa i aparcar només en espais habilitats.

Espècies invasores de cranc de riu

A la Riera de Merlès hi ha dues espècies invasores de cranc de riu: el cranc senyal i el cranc vermell, tots dos americans i introduïts per les persones. Els crancs invasors es reprodueixen molt i destrossen els nostres rius, ja que són depredadors de peixos, amfibis, invertebrats i plantes. A més, porten una malaltia, l’afanomicosis, que està causant l’extinció del cranc de riu autòcton. No traslladis cap tipus de cranc ni dins la mateixa riera ni a un altre riu. Capturar fauna invasora o autòctona i moure-la és sancionable.

Informadors i sancions

Per donar compliment a les ordenances, hi haurà informadors turístics en diferents punts de la riera, es regularà l’aparcament dels espais habilitats i hi haurà un servei de vigilància privada que multarà les persones que no segueixin les normes.