El passat diumenge es va celebrar el circuit de marxa nòrdica en família de la Diputació de Barcelona a Prats de Lluçanès. Un total de 80 persones es van inscriure a l’activitat i van gaudir d’una matinal esportiva organitzada per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Prats de Lluçanès, joves del poble i voluntaris/es i el Consorci del Lluçanès.

El dia va ser calorós i assolellat de bon matí, a partir de les 9  van anar arribant els participants, que podien fer una aportació solidària d’aliments, concretament se’n van recaptar 95 kg que s’han lliurat al Banc d’aliments del Lluçanès.

Es van fer diferents activitats al llarg del matí, a primera hora es va fer entrega de bastons i un taller de marxa nòrdica amb diferents nivells, tant per a persones que no havien fet mai aquesta activitat com per a persones ja iniciades a aquesta modalitat esportiva.

Paral·lelament, els nens i nenes van poder participar a un taller educatiu realitzat per ADEFFA on van poder construir una menjadora per ocells i descobrir les petjades de diferents animals.

A ¼ d’11 del matí es va donar la sortida a la caminada, es podia optar a fer dos recorreguts un circuit més llarg de 7,8 km o un circuit més curt de 4 km. Aquests dos recorreguts van passar per llocs emblemàtics com Sant Sebastià, a partir d’aquí la caminada curta tornava tot passant per la font del Xambó. La ruta llarga seguia cap a Sant Andreu de Llanars i la Cadira d’en Galceran per arribar altre cop al pavelló municipal d’esports.

En arribar es fa fer un avituallament i jocs per als nens i nenes que havien participat de la caminada. La propera parada del circuit serà a Gironella el 12 de juny on es podrà continuar practicant la marxa nòrdica.