Aquesta setmana 567 infants i adolescents d’entre 0 i 18 anys comencen el curs escolar als diferents centres educatius de Prats.

Així doncs, l’escola bressol municipal La Pitota engega motors aquest dimecres amb 40 nens i nenes, l’Escola Lluçanès ho fa amb 145 i la FEDAC amb 107. Pel que fa a l’Institut Castell del Quer, han estat 213 alumnes els que han començat a cursar ESO. El proper divendres iniciaran el curs els 62 alumnes de Batxillerat.

També ha començat el curs a la nova Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) que engloba 112 alumnes de tota la comarca del Lluçanès matriculats en cursos de llarga durada.

A més, l’EMAL inicia l’activitat dels cursos i tallers de curta durada. A Prats s’hi cursarà el taller de música per a nadons de 0 a 3 anys, el curs de creació literària per a adults i el taller artístic sobre refugiats per a infants i joves. Les inscripcions per aquestes activitats encara estan obertes, consulta-les en aquest enllaç.

Amb l’objectiu de mantenir els centres a punt per aquest inici de curs, durant les darreres setmanes, l’Ajuntament ha fet millores en algunes instal·lacions,  com per exemple, els treballs de jardineria realitzat al pati de l’Institut o les millores d’insonorització i accessibilitat a l’Escola de Música de Prats. 

Pati de l’institut de Prats

En aquest nou curs, continuarà la col·laboració de l’Ajuntament amb les escoles amb les activitats de la setmana cultural, els tallers culturals, el Sant Jordi escolar o el Consell d’Infants.