Rutes escolars durant la Setmana Cultural

286

El passat divendres dia 20 d’abril els alumnes de les Escoles i L’Institut de Prats de Lluçanes van gaudir d’unes rutes culturals organtizades per l’Ajuntament i englobades dins la Setmana Cultural 2018.

Cada grup d’alumnes anava acompanyat d’un guia que els va mostrar diferents elements culturals i històrics que anaven trobant mentre caminaven i gaudien del bon temps i del paisatge. La dificultat de les rutes es va adaptar depenent de l’edat dels alumnes.

Els alumnes d’Educació Infantil 5 van fer una sortida pel poble de Prats de Lluçanès. La Roser Reixach els va ajudar a descobrir els elements patrimonials del poble, els pous, els dracs de forja, les portalades i picaportes de les cases…

Durant la ruta, els alumnes de Cicle Inicial, acompanyats per en Ramon Plans van descobrir tot un seguit de roques i van entendre el procés de sega fins arribar a obtenir el blat.

Els nens i nenes de Cicle Mitjà van fer una caminada pel camí ral de Santa Eulàlia de Pardines mentre en Jordi Plans els explicava tot un seguit d’informacions relacionades amb la calçada, les estructures antròpiques que es trobaven a les roques, les antigues trinxeres…

I, finalment, els més grans de l’escola van arribar a Santa Creu de Jutglats seguint els antics camins de transhumància. En Celí Berengueras va ser el responsable d’ajudar als alumnes a descobir la feina dels paraires i, pel camí, es van trobar una barraca de pastor i diferents insfrastructures que s’utilitzaven de barreres.

Tot plegat va permetre que, al llarg del matí, els alumnes fessin esport i descobrissin l’entorn que els envolta des d’una vessant cultural i històrica gràcies als guies que els van acompanyar.

Consulta en aquest enllaç la notícia original al web de l’Escola Lluçanès