Es constitueix el Consell dels Infants de Prats de Lluçanès

Durant el transcurs de la sessió els futurs consellers van explicar les seves motivacions a l’hora de presentar la seva candidatura

269

Ahir, 18 d’abril, a la Sala de Plens de l’Ajuntament, es va constituir formalment el Consell d’Infants de la vila. Són 8, els consellers escollits pels seus companys de les classes de 5è i 6è de l’escola Lluçanès i l’Escola FEDAC-Prats.

El Consell d’Infants és un òrgan de participació infantil en el que els nois i noies del poble participen i opinen sobre temes de la vida quotidiana que els afecten i també sobre els drets dels infants. Cal incorporar els infants com a ciutadans de ple dret, escoltar el què opinen i deixar-los participar tal com es reconeix a la Convenció dels Drets dels Infants des de 1989.

El Consell d’Infants de Prats de Lluçanès ha estat impulsat per l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona. És una oportunitat per posar en pràctica el joc democràtic, conèixer el funcionament de l’Ajuntament, augmentar les competències a l’hora de pensar i argumentar, desenvolupant l’esperit crític i assolint responsabilitat amb els afers col·lectius.

Durant el transcurs de la sessió els futurs consellers van explicar les seves motivacions a l’hora de presentar la seva candidatura i un resum dels punts forts i punts febles que , juntament amb els seus companys de classe, han detectat al municipi.

Un cop constituït el Consell d’Infants, l’alcalde els va fer un doble encàrrec:

  1. Propostes per la millora del mercat del diumenge
  2. Propostes per la millora de la part central del Passeig