Dissabte 4 de juny els locals buits del centre de Prats de Lluçanès s’ompliran d’intervencions artístiques, espectacles i tastos de proximitat amb la celebració de la primera edició del projecte ‘Delectació. Art i productes locals’ amb la participació de productors i productores locals i Konvent.

El recorregut començarà a 2/4 de 8 del vespre a Cal Bach i transitarà per diversos locals del centre històric per fer-nos delectar gastronòmicament i artísticament.

Gaudirem d’un collage gastronòmic que parla d’un llegat, una evolució i una transformació de la pagesia en un món rural, que és més viu que mai, un recorregut de present, que mira al futur sense complexos. Tot això acompanyat d’una mirada polièdrica a través de les propostes de diversos artistes i disciplines.

Segons detalla la regidora de Comerç, Montserrat Juvanteny, la iniciativa busca dinamitzar els locals buits del poble, fer-los atractius amb propostes artístiques i posar en valor els productes locals del territori, ja que la producció local i de qualitat és un tret distintiu del Lluçanès.

Les propostes artístiques quedaran exposades als diferents espais durant tot el mes de juny.

Els productors i productores de proximitat que hi participaran són: Formatges Betara, Ca La Loreto, Cal Janet, El Taulell del Soler, Formatges de Lluçà, Forn J. Bruch ‘Cal Finus’, Cerveses Kibus, Mas Terricabras, Noir et Blanc, postres artesans de Santa Eulàlia de Puig-oriol, Formatges Reixagó. Els tastos aniran maridats amb els vins de Cal Siller.

Els artistes i disciplines que hi participaran són:

Dereck V. Bulcke. Dj, productor musical, artista visual i eclèctic que veu de mons diversos com el clubbing i l’art contemporani interessat en la materialitat del digital, en l’expressivitat del píxel sobre el paper, del soroll sobre el pla.

Ella Reed. Ballarina i artista hipnòtica de pole dance, una forma d’art escènica que consisteix en una barreja de fitness i ball amb acrobàcies.

Glü Wür. Performer i artista visual que s’inspira en la disciplina japonesa del Shibari, l’art de lligar amb cordes i comunicar sensacions i emocions amb les formes, una disciplina que requereix un ampli coneixement tècnic que sobradament la Glü Wür domina.

Rosana Barra. Ballarina i terapeuta corporal que ens mostrarà a través del Butoh, considerada una de les danses més misterioses del món, una nova mirada d’allò que ja pensem que coneixem.