Avui dilluns 5 de setembre comença el curs escolar als cicle de l’educació infantil i a l’educació primària. I el proper dimecres 7 de setembre començaran les classes l’alumnat d’educació secundària obligatòria i batxillerat. En total, a Prats de Lluçanès ho faran 579 infants i joves. L’alcalde, Jordi Bruch desitja un molt bon inici de curs a tota la comunitat educativa.

L’escola bressol municipal La Pitota engega motors amb 41 infants. L’Escola Lluçanès inicia el curs escolar amb 153 nens i nenes i la FEDAC Prats amb 82 alumnes. Pel que fa a l’Institut Castell del Quer, seran 242 alumnes els que començaran a cursar ESO i 61 faran Batxillerat. Aquestes dades poden variar lleugerament, ja que poden haver-hi matrícules d’última hora.

La propera setmana, també encetarà el curs l’alumnat de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) que engloba alumnes de tota la comarca del Lluçanès matriculats en cursos de llarga durada.

Amb l’objectiu de mantenir els centres a punt per aquest inici de curs, durant les darreres setmanes, l’Ajuntament ha fet millores en algunes instal·lacions. Pel que fa a l’Escola Lluçanès avancen a bon ritme les obres de substitució de la caldera de biomassa per una de nova molt més eficient i dues de gas de suport. Es preveu que les obres finalitzin a l’octubre. També s’han unit dues aules amb l’objectiu de facilitar l’accés al lavabo i poder gaudir d’un espai més ampli. S’ ha substituït la sorra del sorral i s’han instal·lat rodes de tractor com un nou element de joc al pati.