El passat dissabte, 2 d’abril, el Pavelló de Prats de Lluçanès i els seus voltants, van acollir la final local del Lluçanès del Raid dels Ausetans amb un gran èxit de participació, superant amb escreix la participació d’anys anteriors.

Els 60 joves participants al raid dels Ausetans al Lluçanès

A la final del Lluçanès hi van participar 60 joves del territori repartits en una dotzena d’equips. A la final de la primera fase del Raid, que és un circuit d’aventura on els grups participants de joves han de superar proves de diversa índole en un temps determinat com paintball, escalada, pista americana, punteria o cursa amb cars, es van classificar els equips lluçanesos de Les Panxolines, els Kampionenen, Paintfighter i Les Flors.

Això vol dir que aquests quatre grups, amb 20 integrants del Lluçanès, participaran a la segona fase del Raid en una final comarcal que tindrà lloc al Mas Les Comas de l’Esquirol, a Osona, i que durarà tot el cap de setmana del 7 i 8 de maig.

La resta d’equips del Lluçanès, per ordre de classificació, van ser Me gustan las motos, Stressout, Amadube Zulú, Limited Edition, Rei Pont, Los Metralletas, Xixelus i És igual.

Prèviament a la gran final local, els 12 grups van realitzar proves imprescindibles per poder participar a la final del Pavelló de Prats i que pretenien potenciar unes capacitats concretes i objectius específics.

Així, el dilluns, 21 de març, dia de la presentació del raid als grups del Lluçanès es van celebrar quatres proves. A la primera van haver d’apuntar els noms dels personatges famosos que apareixien en diapositives que van començar a mostrar-se durant cinc segons i en què a mesura que s’avançava es visualitzaven en menys temps; la segona prova va ser la de descobrir les Tres Fonts, la Font de la Bernadeta i la plaça de l’11 de setembre a través d’unes coordenades i explicar-ne la història; la tercera prova va consistir en tirar-se una fotografia amagant un mitjó vermell per tal que la resta de grups el trobés després; i a la quarta el grup havia de gravar un vídeo en què es mostressin els valors de l’esport.

Isaac Peraire explica la història de Prats de Lluçanès amb tres mentides durant la primera fase del Raid dels Ausetans al Lluçanès

La cinquena prova va tenir lloc el dijous, 24 de març, en què l’alcalde de Prats de Lluçanès, Isaac Peraire, va explicar la història del poble amb tres mentides i el jovent va haver de descobrir què era fals.