El Consell Comarcal d’Osona, conjuntament amb les regidories de Joventut dels ajuntaments de la zona, entre les que s’hi troba la de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, han organitzat les Jornades Càpsula d’orientació acadèmica i professional, que tindran lloc a Vic, els propers 6, 7 i 8 d’abril.

L’objectiu principal d’aquestes jornades és donar a conèixer als joves, a les seves famílies i professionals de l’educació, les diferents opcions de formació existents a Osona, per tal que aquests puguin dibuixar el circuit formatiu i professional més adequat per a cada alumne, un cop finalitzats els estudis obligatoris.

Dins de les jornades hi ha les sessions de matí els dies 6, 7, 8, i la sessió de tarda el dia 6.

Durant el matí es portaran a terme xerrades informatives, sobre els estudis post-obligatoris. Són xerrades tancades i adreçades als alumnes de 4t d’ESO de tots els centres educatius de la comarca.

No obstant, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès us convida a participar a Càpsula de tarda, on tindran lloc les xerrades adreçades tant als joves, famílies com a altres agents socioeducatius. Es tracta de xerrades relacionades amb l’orientació acadèmica i professional i on es parlaran de temes com l’autoconeixement, el voluntariat, la mobilitat internacional en camps de treball i voluntariats internacionals, com ens preparem per les professions de futur, la formació professional dual, la garantia juvenil, el repte de l’emprenedoria, la importància de la selecció per competències, Linkedin i l’empremta digital i xerrada sobre el Programes de Formació i Inserció (PFI).

Cal dir que totes les xerrades són gratuïtes i es portaran a terme al Sucre, al carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals de Vic.