Prats de Lluçanès ha gaudit d’unes Festes de Sant Joan i els Elois úniques i especials, on no ha faltat l’emotivitat i la nostàlgia. El poble s’ha bolcat en participar i formar part de tots els actes programats a través de les entitats que els fan possibles amb responsabilitat i compromís.

El regidor de Festes, Isaac Romero, reitera l’agraïment pel civisme, responsabilitat i comprensió que han demostrat els pradencs i pradenques durant aquests tres dies, ja que una vegada més ha quedat palès que Prats és un poble cívic i conscient de la situació excepcional que s’està vivint.

L’inici de les Festes, com és tradicional, va anar lligat amb l’arribada de la Flama del Canigó al poble que va permetre encendre el Peverter per donar inici a tots els actes.

El dia de Sant Joan va arrencar amb el Cros de Sant Joan en format cronoescalada que va atreure un bon nombre de participants, convertint-se en la primera prova esportiva d’aquestes característiques disputades a l’Estat després del confinament. Podeu consultar les classificacions aquí.

La Nit de Sant Joan i els Elois va ser tot un èxit, aplegant unes 900 persones al camp de futbol que van sentir l’emoció a flor de pell amb l’homenatge inicial a les víctimes de la Covid-19 i herois i heroïnes de la pandèmia amb els artistes locals David Batriu, Eva Jiménez, Genís Vilarmau i Natàlia Sanjuan, qui també va conduir l’acte. L’orquestra Selvatana va aportar ritme i bon ambient amb un variat concert. Després va ser el torn del concert de rumba amb David Canal i més tard DJ Marc Serra va punxar els èxits més actuals.

Durant l’acte es van donar a conèixer la pubilla i l’hereu de Prats 2020, ells són Júlia Cots i Marc Muntanyà. D’altra banda, el 1r fadrí és Jordi Bosch i la 1a dama és la Marta Sala, el 2n fadrí és Josep Castañé, i la 2a dama, Mònica Carrera. I el 3r fadrí és Xavier Naranjo, i la 3a dama Núria Riera.

El dia dels Elois, es va celebrar la Missa en honor del Sant, i a continuació, els Carreters del Lluçanès van organitzar el tradicional recorregut de carros, cavalls, ases i mules pels carrers i places del poble amb una ampliació del recorregut habitual. El seguici va ser més llarg i es va estendre per més carrers i zones del poble.

A la tarda es va celebrar la Súper Quina Major amb l’actuació musical de Natàlia Sanjuan i Gislèn Huete a la plaça Vella.

Podeu recuperar tots els vídeos emesos de les Festes de Sant Joan i els Elois 2020 aquí.

Galeria d’imatges del recorregut de carros i cavalls del dia dels Elois.