Prats de Lluçanès va celebrar la segona edició de la festa “Tocats pel Bolet”,  un cap de setmana farcit d’activitats relacionades amb el món boletaire, organitzat per l’Ajuntament de Prats i la Unió de Botigues i Comerciants. Segons la regidora de Promoció del Municipi, Montserrat Juvanteny, “la festa va ser molt participada, fet que demostra que ja està consolidada dins el calendari festiu de Prats”.

El matí del dissabte 13 d’octubre es va organitzar el taller infantil per preparar el “Cuc-rovelló” el nou element del bestiari festiu de Prats. Al voltant de les 6 de la tarda, va començar la cercavila dels gegants de Prats, amb l’estrena del “Cuc-rovelló”. Junts van recórrer el centre del poble, acompanyats d’un bon seguici de nens i nenes.

La vessant gastronòmica va ser ben present a la festa. D’una banda, a primera hora de la tarda va arribar el taller de cuina del bolet. El cuiner Jordi Rodellas va preparar dues receptes de bolets: rovellons en escabetx i un risotto de rossinyols, camagrocs i cansalada, davant un bon nombre de persones que van seguir amb tot detall l’activitat culinària.

Al vespre, la gastronomia del bolet va inundar la plaça de l’Església amb les degustacions de la cuina del bolet ofertes per els establiments de Prats. Els participants d’aquest any van ser: Canya & Teca, Cal Janet, Ca la Loreto, Cal Siller, El Taulell, Forn  Bruch, Pastisseria Girvent, Peixateria Escrigas. La vetllada va comptar també amb música en directe amb el duet acústic i de versions 71 i MiG.

Pel que fa al diumenge al matí, es va celebrar el tast de vins a càrrec de Cal Siller. A més, tots els establiment i comerços de Prats es van sumar a la festa del bolet engalanant els aparadors. I durant el cap de setmana els bars i restaurants de Prats de Lluçanès van oferir plats i menús del bolet.