Gent de Prats, del Lluçanès i les comarques veïnes van gaudir aquest diumenge de la tradicional Fira de Santa Llúcia. El fred moderat i el sol que va lluir durant tot el matí va fer que els visitants poguessin gaudir amb calma de tota l’oferta proposada als carrers de la vila. La mostra de bestiar oví, boví, equí i aviram i maquinària agrícola va ser, com sempre, l’epicentre de la fira, a la plaça de la Roca Xica. A més a més, enguany la mostra venia acompanyada d’un concurs d’escultures amb motoserra (*), amb 10 participants i també la demostració de ferrar cavalls i volteig.

La fira de Santa Llúcia però també va comptar amb múltiples parades de firaires i artesants que van omplir el carrer major. Al passeig Lluçanès, com és habitual, va ser el lloc per l’exposició d’automoció. També hi van tenir lloc les parades d’entitats del poble. Aquestes parades i activitats ampliaven l’oferta del mercat dominical.

Un dels atractius d’aquesta edició va ser el conte dibuixat ‘Un tresor al Lluçanès’. La parella d’il·lustradors lluçanessos, Subi i Anna, van explicar i dibuixar aquest conte al migdia a la plaça de l’Església. El conte es basa en la Ruta del Pa i la Ruta de la Llet del Lluçanès.

La Fira de Santa Llúcia continua amb les jornades tècniques. En destaca la taula rodona ‘Posant en valor els productes locals a través dels restaurants de proximitat’ moderada pel gastrònom Pep Palau, que se celebra dimecres.

(*) Els números guanyadors de les escultures són:

caganer 1- 2978.  2- cavall 1396. 3- totem 0365.  4- lloro 0989. 5- Indi 2403 .6- raspa 0418 . 7- galleda0739 . 8- cabirol2800 . 9- bultor 0507 . 10- giratoria 154. Si sou un dels afortunats poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament.

El consistori agraeix l participació de totes les entitats i persones a títol individual que cada any col·laboren en l’organització de la fira, sense la seva implicació, la fira no tindria l’atractiu que té.

A continuació podeu veure la galeria de fotos de la Fira de Santa Llúcia d’enguany: