Des de la implantació de la recollida de residus selectiva els resultats a Prats sempre han estat per sota de la mitjana d’Osona i El Lluçanès. Al nostre poble, el 63% de les deixalles es tiren als contenidors del rebuig, els de color verd fosc, en front del 53% del total al Lluçanès o del 25% dels municipis que fan la recollida porta a porta. Això ens repercuteix tan ambientalment com econòmicament, ja que els residus que van a l’abocador no es recuperen, no es reciclen i s’han de pagar, tant l’entrada a l’abocador com el cànon a l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Per tal de corregir i millorar aquestes dades, des de la regidoria de Medi Ambient s’està treballant en una campanya de conscienciació que s’ha començat a repartir als diferents domicilis pradencs i que culminarà amb una xerrada sobre la necessitat de fer un bon triatge el proper dimecres, 4 de novembre, a les 20:30h, a la Sala de plens de l’Ajuntament i que també serà retransmesa en directe des del web municipal.

La campanya, que té com a objectiu millorar la qualitat de la tria de residus a Prats sense canviar el sistema de recollida que fem ara, consisteix en una bustiada amb una carta explicativa amb els principals objectius a assolir, un tríptic informatiu sobre l’anàlisi dels resultats, algunes pautes per assolir el nivell de recollida selectiva òptim i un imant per a la nevera amb les indicacions d’on s’ha de dipositar cada tipus de residu.

Tot aquest material, que ja s’ha començat a repartir pels diferents domicilis pradencs, va dirigit a tots els sectors de la població i forma part d’una campanya prèvia que seguirà amb la implementació del servei de recollida porta a porta en què el cost del reciclatge tendeix a ser menor i els ingressos generats pel cànon d’un bon triatge són majors.

En aquesta iniciativa promoguda des de l’Ajuntament amb la col·laboració del Consell Comarcal d’Osona i el servei de Recollida de Residus d’Osona (RRO), s’incideix especialment en els grans productors ja que generen una quantitat important de deixalles. Per això, en els propers dies, un tècnic de RRO, l’empresa que presta els serveis de recollida i tractament de residus a la major part del Lluçanès, visitarà i assessorarà als grans productors en els dubtes relacionats en la recollida.

Cal dir que tothom qui ho desitgi pot passar per les oficines municipals de Cal Bach en horari d’oficina i se l’obsequiarà amb dos paquets de bosses per a la recollida de residus orgànics.

Per a més informació podeu trucar al telèfon gratuït 900 102 989 o entrar al web www.rro.cat.