El passat dissabte 17 d’octubre, diverses persones usuàries del Centre de Dia-Espai Social per a la gent gran de Prats han assistit a la segona Trobada de Casals i Associacions de Gent Gran del Lluçanès que ha tingut lloc a Alpens.

La trobada, que va néixer l’any passat de la voluntat de les diferents juntes directives de diferents casals del Lluçanès, serveix per poder conèixer com funcionen altres entitats similars i properes en el territori.

El passi d’un vídeo d’Alpens marcava l’inici de la jornada que va seguir amb el joc de bitlles catalanes en què els quatre equips participants van rebre una medalla commemorativa.

Bitlles catalanes durant la segona Trobada de Casals i Associacions de la Gent Gran del Lluçanès a Alpens

Seguidament, es va realitzar una ruta per diferents punts del municipi on la forja hi és molt present per acabar amb la visita al taller del forjador de renom internacional, Enric Pla. Més tard, totes les persones assistents a la Trobada van assistir a missa i a un dinar.

Filemon Correa, veí d’Alpens; el poeta i forner, Josep Riera; i un parell de noies alpensines van amenitzar la sobretaula amb la lectura de poemes. La trobada es va acabar amb un ball a càrrec de Joan Sol.

La jornada, organitzada per les juntes directives de les associacions de la gent gran d’Alpens, Olost, Oristà i la Torre d’Oristà, Perafita, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, ha comptat amb la col·laboració d’Eli Torrebadella, directora del Centre de Dia Bona Sort del nostre poble i la dinamitzadora social de Lluçà, així com el suport delConsorci del Lluçanès.

Dinar de la segona trobada de Casals i Associacions de la Gent Gran del Lluçanès a Alpens

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, Anna Plans, ha explicat que segons l’organització la intenció és que la trobada se segueixi celebrant en properes ocasions de manera itinerant per tots els municipis del Lluçanès i anima a tota la gent gran de Prats a participar-hi activament en noves edicions.