Des de l’any 2002 la Organització Mundial de la Salut mitjançant resolució oficial “insta els Estats Membres a celebrar anualment un dia ‘Move for Health’ (Per la teva salut, mou-te) per promoure l’activitat física com a element fonamental de salut i benestar”. El missatge principal a transmetre és: Acumuleu 30 minuts d’activitat física moderada cada dia! La proposta de la OMS prové d’una iniciativa anterior de gran èxit local i mundial de la organització brasilenya Agita Sao Paulo i la xarxa AgitaMundo que aconsegueix, any rera any, aglutinar al voltant d’uns 6.000.000 de participants en uns 3.000 esdeveniments per tot el món.

Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ens adherim a la campanya, i convidem a tothom a assistir a l’activitat de ioga que ja es fa habitualment a l’Espai Social de la Gent Gran els dimecres i els dijous de 10 a 11 del matí.

En les sessions es fan estiraments, es corregeixen posicions i es fan exercicis de relaxació i de respiració, per tal de promoure un envelliment actiu i saludable i prendre consciència corporal.

L’activitat s’adreça a majors de 60 anys o persones que tinguin la prejubilació, pateixin algun tipus d’invalidesa o bé estiguin en situació d’atur. (però igual que les activitats de l’Espai social, també es pot acceptar més joves que estiguin prejubilades, invalidesa, atur, etc.). El cost d’aquesta activitat és de 15€ / trimestre. Recordem que la sessió del pròxim dia 6 d’abril és totalment gratuïta i oberta a persones de totes les edats.

#gentactiva #gentfeliç