El ple celebrat aquest dimecres, 27 d’abril, a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha aprovat amb els 6 vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició la modificació de crèdit que es xifra en 271.591’74 euros.

Segons ha explicat l’alcaldeIsaac Peraire, aquesta permetrà tirar endavant la creació de tres llocs de treball a partir del programa de plans d’ocupació finançats per la Diputació de Barcelona. Seran pels àmbits de joventut, brigada i cultura i ensenyament.

Gràcies a aquesta modificació es podran realitzar també diverses inversions, com l’enquitranat de carrers, mobiliari urbà, les obres necessàries a la piscina municipal que havien de començar aquest dijous però que degut a les inclemències del temps es posposaran fins el proper dilluns, 2 de maig, i si les condicions meteorològiques ho permeten, una part de l’àrea d’autocaravanes, una barana pel Carrer del 5 de febrer, el projecte d’Hotel d’Entitats, l’automatització de l’entrada de les pistes de pàdel i tennis, la remodelació de la nova oficina del DARPA, o la inversió que ajudarà a regulació del trànsit a la zona del Passeig del Lluçanès tal i com s’explicava aquí i que es va decidir en una reunió amb la participació de tot el veïnat i on prèviament s’havien recollit les opinions del poble.

En el torn de preguntes, i demanats per diferents regidors de CiUPeraire va explicar que aquest divendres, 29 d’abril, es reuniran amb responsables de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació per tal que la Biblioteca Municipal s’hi pugui sumar. Si bé, va anunciar que no es tracta d’una acció que es pugui dur a terme a curt termini perquè s’ha d’estudiar bé la ubicació i complir tots els requisits necessaris.

Montserrat Juvantenyregidora de Promoció del municipi, ha respost al cap de l’oposicióJordi Bruch, explicant que la Diputació està estudiant la situació del mercat setmanal i que un cop rebut l’anàlisi es treballarà per tal de tenir un mercat més concorregut i dinàmic, tot i que a hores d’ara, hi ha totes les places disponibles ocupades.

Convergència i Unió va presentar una moció sobre l’estudi i la construcció d’una rotonda a la cruïlla entre la carretera de Pinós i Sant Feliu Sasserra, la construcció d’uns passos elevats reductors de velocitat a la carretera de Sabadell i uns passos de vianants per accedir a la carena de Sant Sebastià i el Raval que va ser aprovada unànimement. De fet, l’alcalde va explicar que abans de rebre aquesta petició l’equip de govern ja s’havia posat a treballar en aquest aspecte i va matisar que no tan sols s’hi està d’acord si no que la proposta plantejada per l’equip de govern a la Generaliltat i la Diputació millorarà el que es demanava en la moció. Aquest projecte es presentarà al poble el proper 31 de maig.

Per la seva banda, les tres mocions presentades per ERC, la de suport a les entitats del sector social de Catalunya i de rebuig a la gestió estatal dels fons procedents del 0’7% de l’IRPF, la de rebuig a l’acord entre la Unió Europea i Turquia per fer front a la crisi dels refugiats i la moció referent al procediment de regularització cadastral han estat aprovades per unanimitat.

El ple també va aprovar amb els vots a favor d’ambdós grups municipals l’aplicació de coeficients d’actualització de valors cadastrals de l’exercici 2017 fixats en un 1’08%, el conveni pel Centre de Dia Bonasort, la devolució de l’aval de 2.884’68 euros a CSA Carracedo-Sotoca Arquitectos SCP per la redacció del POUM i l’aval d’11.050 euros a l’Ingenieria Constructora Manresana que va portar a terme la UA7.

Durant la sessió la regidora Glòria Borralleras va explicar que es treballa perquè el sistema de recollida porta a porta es pugui implantar a partir del setembre, ja que es treballa per fer conjuntament amb d’altres municipis del Lluçanès, després de veure que n’hi ha més d’un d’interessat.

La regidora de Via públicaMontserrat Perarnau, va explicar que s’implementarà un nou sistema de neteja de carrers que complementarà el que ja existeix, per a fer-ho més i millor.

Isaac Peraire va acabar el ple explicant que la cuina de la zona educativa estarà operativa a l’inici del proper curs escolar i, per últim, va convidar als regidors de l’oposició a la trobada de regidors i regidores del Lluçanès el proper 7 de maig per treballar conjuntament en diferents aspectes rellevants pel territori.