El ple extraordinari de l’Ajuntament de Prats celebrat aquest dimarts 27 d’octubre de forma telemàtica ha aprovat la congelació de les taxes per a l’any 2021 amb els vots a favor de Junts per Prats i Movem Prats, els vots en contra d’ERC i l’abstenció del RAP. L’alcalde Jordi Bruch ha exposat que la congelació arriba “conscients del moment de crisi econòmica que vivim fruit de la pandèmia”.

En aquest sentit s’han inclòs algunes novetats, entre elles, una bonificació del 95% de l’ICIO per habitatges que es rehabilitin i es destinin a lloguer.

A partir de l’1 de gener la reserva de via pública per entrades d’establiments comercials tindrà un cost de 20 euros per a entrades de fins a 4 metres. I cada metres de més o fracció, tindrà un cost de 5 euros. La senyalització de la vorera anirà a càrrec i es realitzarà per part de l’Ajuntament i ajudarà a visibilitzar millor i potenciar el teixit comercial.

També s’ha incorporat un canvi per fomentar que les parades de fires s’estableixin tot el dia amb una fiança de 50 euros als paradistes que es retornarà en cas de mantenir l’ocupació de l’espai de la parada durant matí i tarda i que se suma a la bonificació del 50% inclosa l’any passat per productors i elaboradors de proximitat.

Finalment, també s’han establert els preus públics de les pistes de tennis, fins ara gestionats pel Club Tennis Prats. Així ho ha detallat Bruch: “Es tracta d’una instal·lació municipal, i com a tal, ha de tenir un preu públic”. Els preus que s’estableixen són mitja hora de pista de tennis sense llum 0,70€ i mitja hora de pista de tennis amb llum 1,30€.

Des del grup ERC Prats, s’han mostrat en desacord amb les ordenances que es presentaven al ple. Així ho ha declarat el regidor Isaac Peraire: “Creiem que l’Ajuntament ha d’analitzar més aquestes taxes pensant en bonificacions i en el sectors econòmics que reben més les conseqüències d’aquesta pandèmia”.

Des del RAP també s’han sumat a la visió d’ERC. Queta Bosch s’hi ha referit així: “Entenem que aquest és un any excepcional i l’any que ve també ho serà i hi hauria d’haver més ajudes”.

Per la seva banda, l’alcalde els ha recordar que s’han destinat 29.000 euros per ajudar a afrontar la crisi a tot el comerç, empreses i autònoms del poble. Uns ajuts als que se sumen els que s’han aprovat per unanimitat al ple per ajudar els sectors més tocats per la crisi.

Així doncs, la nova línia de subvencions estan dirigides als bars, restaurants i establiments que han suspès l’activitat a causa de les noves restriccions per frenar els contagis a Catalunya, com les estètiques. L’Ajuntament hi destinarà 18.000 euros del pressupost vigent.

Tal i com ha explicat, l’alcalde Jordi Bruch, poden sol·licitar els ajuts totes les persones físiques o jurídiques que siguin titulars d’una activitat d’hostaleria, restauració o establiments d’activitats que impliquin un contacte personal pròxim, com els centres d’estètica i bellesa, que tinguin establiments al municipi i que hagin hagut de tancar.

Cada activitat podrà rebre un màxim de 300 euros en concepte de despeses fixes. Properament es publicaran les bases i tota la informació per sol·licitar la subvenció.

També s’ha aprovat el compromís de manteniment dels camins ramaders de la ruta del Camí de Marina que passen pel municipi. Amb l’objectiu de fer un inventari dels camins ramaders que travessen el terme municipal, sol·licitar la seva classificació a la Generalitat i mantenir-los en bon estat pel seu ús ramader i excursionista.

Finalment, les dues mocions presentades per Junts per Prats i Movem Prats han estat retirades de l’ordre del dia a petició dels grups del RAP Prats i ERC Prats i es presentaran al proper ple ordinari del mes de novembre.

La sessió del ple es pot recuperar al següent enllaç.