La Generalitat ha acordat l’activació d’un paquet de mesures urgents amb l’objectiu de donar suport a aquells sectors econòmics més afectats per les noves mesures de contenció de la Covid-19 adoptades pel PROCICAT.

Des del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya s’ha creat una línia de subvencions de 40 milions d’euros, adreçada a autònoms, pimes i microempreses dels sectors de la restauració i d’estètica i bellesa, per al quals el tancament temporal dels seus establiments suposa una disminució dràstica de la facturació. L’import màxim concedit per cada beneficiari serà de 1.500 euros.

Qui pot sol·licitar aquesta subvenció?

Els professionals autònoms i pimes que prestin activitats de restauració (bars, restaurants i cafeteries, inclosos aquells que presten la seva activitat dins d’un establiment col·lectiu com poden ser centres comercials o mercats municipals) o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques, que han estat obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, per la qual s’adopten noves mesures de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Si un restaurant està tancat però fa menjar per emportar, es considera beneficiari?

Si, és beneficiari d’aquest programa de subvencions. 

Si és una perruqueria que té donada d’alta l’activitat d’estètica al mateix establiment, es considera beneficiaria?

Si, és beneficiaria d’aquest programa de subvencions.

Si és un forn de pa amb degustació, es considera beneficiari?

Tan sols en el cas de que hagi estat obligat al tancament. 

On puc consultar-ne les bases?

Podeu consultar les bases en aquest enllaç. 

Quin és el termini de sol·licituds?

El termini de presentació de les sol·licituds serà de quinze dies hàbils a partir de demà dimecres 28 d’octubre a les 9 del matí o fins a exhaurir la dotació pressupostària indicada a la resolució de convocatòria.

Com es tramita la sol·licitud?

Utilitzant el model normalitzat de formulari de sol·licitud que us podreu descarregar a l’enllaç directe que trobareu a la pàgina d’inici de la web del CCAM, un cop s’hagi obert el tràmit.

Tota la informació la trobareu a l’enllaç: http://ccam.gencat.cat/ca/serveis/subvencions/subvencions_2020_restauracio_bellesa/

En cas de tenir dubtes sobre la tramitació de la subvenció, podeu contactar amb l’Ajuntament al telèfon 93 856 00 01 o al correu electrònic promociodelmunicipi@pratsdellucanes.cat.