El ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès d’aquest mes de març va aprovar el Pla Mancomunat de Joventut 2022-2025 entre el consistori pradenc i el Consorci del Lluçanès.

També va prosperar la pròrroga del conveni de col·laboració entre el departament de Treball, Afers socials i Famílies i l’Ajuntament de Prats de Lluçanès pel servei d’atenció integral a la gent gran en l’àmbit rural del Centre de Dia SAIAR Bonasort.

A la sessió es va oficialitzar la renúncia del regidor d’Igualtat, Participació, Comunicació i Polítiques Digitals, Isaac Romero, després de tres anys de servei en l’actual mandat municipal.

En el discurs exposat al ple municipal, Romero va afirmar que es tracta d’una decisió voluntària: ‘Fa tres anys vaig decidir formar part de la política municipal i tal com vaig decidir entrar, ara opto per sortir-ne. No ho faig ni per motius de salut, ni per motius professionals. Els contres pesen més que els pros i per coherència el millor és deixar-ho.’

Romero es va mostrar convençut i esperançat perquè segueixin tirant endavant els projectes municipals engegats des de les diferents àrees:  ‘Els projectes col·lectius s’han de poder fer i seguir treballant des de molts àmbits, tant des de la política municipal, com des de la participació com a ciutadà de ple dret.’

Al mateix temps, va agrair a l’alcalde, companys i companyes de govern i regidors i regidores de l’oposició els aprenentatges, consensos i acords aconseguits de forma conjunta.

Per la seva l’alcalde, Jordi Bruch, i la resta de portaveus dels grups municipals van agrair-li la tasca feta al capdavant de les àrees durant aquests gairebé tres anys. El relleu com a membre del grup municipal de Junts per Prats l’agafarà Heribert Grifell, que es preveu que prengui possessió del càrrec a la propera sessió plenària.

La modificació de les normes d’organització i funcionament de l’escola bressol municipal La Pitota també es van aprovar i ara ja inclouen la regulació durant l’hora de menjador i altres modificacions puntuals que calia incloure al text. També va prosperar l’aprovació inicial ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana.

Pel que fa a l’apartat de mocions, se’n van presentar cinc, dues de les quals presentades conjuntament per tots els grups municipals.

La primera moció conjunta referent a la implantació d’un servei de salut trans* itinerant a la regió sanitària de la Catalunya Central i la segona per declarar els municipis i les comunitats cuidadores, amb l’objectiu d’impulsar polítiques públiques locals que situïn les cures en el centre del debat i de l’acció municipal des d’una perspectiva de democratització de la cura i de corresponsabilització d’homes i dones.

Per la seva banda, el grup ERC Prats va presentar una moció contra la bretxa salarial aprovada per unanimitat, una segona en favor de la renovació de la gespa artificial del camp de futbol que no va prosperar amb els vots a favor d’ERC Prats i el RAP i en contra de Junts per Prats i Movem Prats.

L’alcalde Jordi Bruch, va detallar les millores fetes en aquest equipament i va exposar que ja s’han detectat les deficiències tècniques: ‘Es va arreglar l’entrada per a persones amb mobilitat reduïda, s’ha adequatat l’entrada per a l’ambulància, s’han adequatat els vestidors nous, s’ha decompactat la gespa, s’ha canviat la cobertura dels aspersors, s’han arranjat els magatzems i accessos a les graderies, les banquetes, entre altres actuacions. Tenim pressupostat el canvi de gespa amb diferents opcions. Per tot això exposat, votarem en contra d’aquesta moció.’

La darrera moció d’ERC Prats en favor de la connectivitat a tot el terme municipal de Prats també va comptar amb el suport de tots els grups.

Finalment, a l’apartat de precs i preguntes, des del grup d’ERC Prats van preguntar sobre la diada de Santa Àgata i l’absència de les Xeres. Jordi Batriu va respondre que l’entitat organitzadora no veia poder organitzar les Xeres tal com han estat creades i enteses amb motiu de les dificultats de la pandèmia i des de l’Ajuntament es va respectar aquesta decisió i es va celebrar la part més tradicional.

També van preguntar sobre el la manca de personal de les urgències de l’ABS Lluçanès fora de l’horari laboral. L’alcalde, Jordi Bruch va detallar que ‘està prevista una reunió amb la resta d’alcaldes de les poblacions que engloba l’àrea bàsica per fer arribar el nostre malestar i revertir la situació.’

Des del RAP es va preguntar sobre en quin punt està la fase de licitacions del Teatre Orient. Bruch va exposar que s’ha presentat una única empresa que ha de fer arribar els avals en els propers dies. Així mateix, també van preguntar sobre els darrers actes vadàlics ocurreguts al poble. L’alcalde va detallar que es ‘van fer les pertinents denúncies als Mossos d’Esquadra i s’ha fet el seguiments de persones que han pogut estar-hi involucrades.’ També va afegir que en una reunió amb els serveis territorials d’Interior es va tornar a posar sobre la taula la creació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana dels Mossos a Prats i es preveu que des del departament informin de la decisió presa properament.

Recupera la sessió del ple aquí.