El ple ordinari d’ahir a Prats va ser un dels més densos dels últims anys. Entre d’altres punts de l’ordre del dia, es va aprovar el conveni de relacions laborals dels treballadors públics de l’Ajuntament, les taxes del proper any 2017, els plecs i condicions de les obres de millora del Carrer Major, Plaça de l’Església i entorn del Pavelló Municipal, i s’acordà que l’Ajuntament doni suport incondicional a la querella argentina i presenti denúncia al Juzgado Nacional de lo Criminal y Correccional Federnal nº1 de Buenos Aires, de la República Argentina, per tal de reparar la memòria de les víctimes del franquisme veïnes de Prats de Lluçanès.

En aquest punt, l’equip de govern i el de l’oposició van acordar també que s’afegís un nou acord a la proposta, que consta en demanar a la Generalitat de Catalunya i que també presentin denúncia per la mateixa causa. Amb aquesta acció es vol ajudar a esquerdar el mur de la impunitat del franquisme contra el qual lluiten tantes persones i organitzacions socials i polítiques per tal de lluitar per la Justícia, la Veritat i la Reparació dels danys causats als centenars de milers de víctimes del règim feixista. L’alcalde Isaac Peraire va explicar que s’emmarca en un seguit d’accions per la memòria històrica, i va afegir que “ho fem per justícia i dignitat”.

Un altre punt de l’orde del dia que sens dubte es pot destacar fou l’adhesió a l’acord comú de condicions per als empleats públics dels ens locals de Catalunya de menys de 20000 habitants. L’alcalde va destacar que “compromesos amb els drets laborals dels treballadors, des del primer moment aquest equip de govern proposar aquesta millora al personal de l’Ajuntament”, i finalment van aprovar la iniciativa conjuntament el passat 18 d’octubre de 2016.

Les obres del Carrer Major (i la plaça de l’Església) i el sector PP2-Cal Dama (entorn del Pavelló Municipal) també van agafar el protagonisme d’aquest ple. Ahir es van aprovar amb vots a favor de tots els regidors del consistori els plecs i inici de la contractació de les obres de millora d’aquestes dues zones de la població. Així doncs, en els pròxims dies, es publicarà l’anunci de licitació al BOP de Barcelona i s’obriran els terminis per la presentació d’ofertes.

Un altre dels projectes que van sortir reforçats del ple ordinari d’ahir va ser el futur Hotel d’Entitats. Aquest nou equipament pel poble estarà situat a les instal·lacions on hi havia el CAP de Prats de Lluçanès, i proporcionaran un espai modern i adaptat per ús de les entitats del municipi. Entre d’altres novetats, el projecte incorpora un espai de coworking per als emprenedors locals i un auditori gran i condicionat.

Un altre punt de l’ordre del dia fou l’aprovació inicial de l’ordenança de recollida de residus. La regidora d’urbanisme, demografia, pagesia i medi ambient, Glòria Borralleras va aprofitar per felicitar a la població de Prats de Lluçanès per l’èxit i la implicació de la gent en les primeres setmanes d’implantació de la recollida de residus porta a porta. Va destacar, entre d’altres punts, que durant les tres primeres setmanes s’ha arribat a un 86% de reciclatge. Cal recordar que el 2014 aquesta xifra era d’un 37% i  a la tardor del 2015 després d’una primera campanya es va assolir el 50%. També va fer referència a les petites incidències que encara es produeixen, però que cada vegada són menys. L’equip de la oposició van posar èmfasi en la necessitat de millora de la Deixalleria Municipal ja que creu que les instal·lacions s’han quedat obsoletes.

El mercat setmanal dels diumenges al matí també va sortir reforçat del ple ordinari. La regidora de promoció del municipi, Montserrat Juvanteny, explicà els punts de la ordenança que treballarà per ordenar els horaris, distribució i qualitat de les parades del mercat per tal de recuperar l’esplendor que havia tingut en èpoques anteriors. Juvanteny va remarcar que “és una acció més entre les que convenen al mercat”.

Un dels altres punts del dia a destacar és la de les ordenances fiscals. En aquest sentit, es va aprovar la reguladora dels ajuts econòmics d’urgència social, igual que el passat any. Una ordenança que l’equip de govern proposa perquè, en paraules de la regidora d’Acció SocialAnna Plans “no volem que cap veí quedi fora de cap servei per qüestions econòmiques”.

En els propers dies es publicaran tots els acords del ple a la pàgina web de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès (www.pratsdellucanes.cat) i el Ple es pot veure aquí: