El passat dissabte 29 d’octubre es va realitzar a l’Espai Social per a la gent gran el curs de:Taller d’autoprotecció i suport vital bàsic i DEA per a la ciutadania.
Hi van assistir una desena de persones que van aprendre o refrescar tècniques de primers auxilis i de funcionament del desfibril.lador, dels quals se’n disposa de dues unitats al nostre poble: un al passeig i l’altra a l’entrada del camp de futbol.
La jornada  a càrrec del professor Jordi Godayol va tenir una durada de 4 hores, dues de les quals van ser teòriques i la resta pràctica: es va fer funcionar un simulador de Dea, es van practicar tècniques de primers auxilis com l’RCP (Respiració cardiopulmonar), el PLS (posició bàsica de seguretat)…
Aquest curs va estar subvencionat per l’Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i l’empresa que el va portar a terme va ser  SIS Prevenció.

Una altra de les actvitats destacada va ser la Castanyada. Es va fer divendres 28/10/16. A les 17:30h. Hi van participar aprox. 60 persones. Volem agraïr la col·laboració dels voluntaris que van coure les castanyes (J. Amblàs, V. Orriols i P.Uró), i el Miquel que va posar música. Es va fer berenar a base de coca i xocolata, castanyes torrades i panellets. I també a les persones que ens van deixar el bidó i les paelles.

Xerrada sobre salut.  “Què és el pla de voluntats anticipades? I què he de fer si una persona perd el coneixement? “A càrrec de Susanna Basagaña (TS ABS) i Lourdes Roca (infermera ABS). Van assistir-hi 25 persones. Es va fer dimecres 26/10/16 a les 18:00h.

Curs de smartphones. S’hi van apuntar 20 persones (que era el màxim de participants). Es va fer en 2 sessions de 2h. Adreçat a majors de 55 anys. Dies 20 i 27/10/16 de 17 a 19h. Es va enfocar a les fotografies i vídeos amb el mòbil. Es curs era gratuït i impartit per la Fundació Vodafone. Els propis participants van demanar de poder fer més cursos sobre funcionament dels Smartphones.

Les properes activitats seran:

– Taller de benestar emocional. Els dies 8, 15, 22 i 29 novembre. Es farà els dimarts de 10 a 11:30h. A càrrec de Teresa Duran.

El 17 novembre es farà una xerrada sobre les “Entitats financeres i els seus productes”. A les 17:00h. Oberta a tothom!