Els grups municipals amb representació al ple de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès han exposat aquest dijous, durant la sessió extraordinària de la corporació, la seva disposició a treballar amb el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya per oficialitzar la comarca del Lluçanès.

L’alcalde Jordi Bruch ha estat l’encarregat de llegir el posicionament a la part final del ple. El document, signat per Junts, ERC, Movem i RAP, defensa que el Lluçanès “és una comarca geogràfica, social i històrica que s’ha guanyat el dret a ser reconeguda oficialment”. A més, exposa que la consecució de l’oficialitat del Lluçanès suposarà “una governança més propera i útil” per a la ciutadania d’aquest territori i els seus ajuntaments, així i com “un salt important en les polítiques públiques conjuntes entre els municipis de la comarca”.

Els grups també han recordat que els acords presos als plens municipals dels Ajuntaments del Lluçanès l’any 2010, la consulta ciutadana realitzada l’any 2015 i tots els anys de treballs, accions, estudis i reivindicacions, així com la moció aprovada per unanimitat el novembre de 2019 i els altres posicionaments fets, “avalen la creació de la comarca”.
La lectura del text arriba després que el Govern de la Generalitat anunciés la voluntat de desencallar la creació de la comarca del Lluçanès.

Segimon Plans pren possessió com a regidor

Durant la sessió plenària també s’ha fet efectiva la presa de possessió de Segimon Plans Pujals com a nou regidor del govern a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès pel grup municipal de Junts per Prats. El nou edil ha pres el relleu de l’exregidora Vanessa Gómez.

Nova licitació de la fase 1 i 2 de les obres de rehabilitació del Teatre Orient

D’altra banda, el govern ha presentat novament al ple la licitació de la fase 1 i 2 de les obres de rehabilitació del Teatre Orient. Anteriorment es va declarar deserta perquè cap empresa va presentar-hi oferta.

En aquest sentit, el ple també ha votat sobre la modificació de crèdit 1/2023 per valor d’1.006.327 euros en el pressupost del 2023. Aquesta xifra fa referència al cost de les obres del Teatre Orient previst en els comptes del 2022.

Des del grup d’ERC han demanat la retirada dels dos punts de l’ordre del dia atès que consideren que a tres mesos de les eleccions municipals del maig “no s’hauria d’hipotecar el poble ni el proper consistori”. Els republicans han defensat que sigui el pròxim govern qui “gestioni i resolgui” l’execució del projecte del Teatre Orient.

Per la seva banda, l’alcalde Jordi Bruch ha defensat la voluntat del govern municipal i la necessitat d’aprovar la licitació de les obres perquè compten amb uns 700.000 euros de finançament: “No ens podem permetre renunciar a un projecte subvencionat en un 70%”, ha assenyalat.

Finalment, la modificació de crèdit 1/2023 ha quedat aprovada amb els vots favorables de Junts per Prats i Movem Prats, el vot contrari d’ERC i l’abstenció de RAP. Pel que fa a la licitació de la fase 1 i 2 de les obres de rehabilitació del Teatre Orient també ha quedat aprovada amb els vots favorables de Junts per Prats i Movem Prats i els vots contraris d’ERC i RAP.

Recupera AQUÍ la retransmissió del ple extraordinari del 16 de febrer de 2023