POST SENTÈNCIA

El dia 14 d’octubre va sortir una sentència desmesurada, gairebé 100 anys de presó per les preses i presos polítics d’un judici de farsa i totalment injust.

Des d’aquell dia, les pradenques i els pradencs hem sortit al carrer per fer sentir la nostra veu per aquesta gran injustícia i així ha de continuar sent. Per això animem a la mobilització permanent fins a l’alliberament de tots i totes les persones encausades.

 CONSELL LOCAL DE LA REPÚBLICA

Després que el nostre grup impulses la proposta als diferents partits del municipi, el dimarts 15 d’octubre es va proclamar el Consell Local de la República davant l’ajuntament, acompanyats de diferents membres d’entitats i associacions del poble i pradencs i pradenques que van voler assistir a l’acte.

En la declaració, diu que el consell serà ‘l’única institució lliure i no sotmesa als poders de l’estat espanyol’ i que ‘només reconeixerà el Consell per la República com a institució lliure i sobirana de la República Catalana fins a assolir la independència efectiva de Catalunya’.

Animem als diferents municipis del Lluçanès i de tot Catalunya que se sumin a aquesta iniciativa.

PLENS EXTRAORDINARIS

El dia 15 d’octubre es va fer un ple extraordinari amb un sol punt, “Moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem per demanar l’amnistia a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació”, la qual s’aprova per unanimitat.

El dia 23 d’octubre se’n fa un altre amb dos punts: sorteig de les meses electorals del 10N i aprovar provisionalment les ordenances fiscals del 2020. Va quedar aprovada per 7 vots a favor, 3 abstencions i el nostre vot en contra.

No estem d’acord en el procediment de modificació de les ordenances fiscals per manca de transparència i seguim fidels al nostre programa “Optimitzar el programa de taxes municipals i la contenció d’impostos”.

Per altra banda, volem constatar que la rebaixa del 3,4% de l’IBI que publicita l’equip de govern és irreal. Segons les taxes aprovades s’abaixa un 2,01%.

TROBADA DE CÀRRECS ELECTES

El 21 d’octubre, Queta Bosch com a regidora del RAP va assistir a la Trobada de Càrrecs Electes organitzada per la CUP a les Cotxeres de Sants, on es volia impulsar “La Declaració de Sants”. Tots els partits polítics van ser convidats.  De Prats només hi va ser el RAP. http://smxi.cat/declaracio-de-sants-21-doctubre/

El 30 d’octubre també vàrem assistir a l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya, juntament amb les altres forces polítiques de Prats. Es van proposar 5 punts per aprovar: rebuig a la sentència, demanar amnistia i exigir la llibertat dels presos, suport a la mobilització popular, exigir diàleg a l’estat i treballar per l’autodeterminació.

MANIFEST

Des del RAP hem fet un manifest en contra de la gestió que ha fet la Generalitat i el Conseller d’Interior Sr. Miquel Buch amb el cos de Mossos d’Esquadra.

Demanem la dimissió del Sr. Buch i que el govern de la Generalitat demani perdó per les actuacions deplorables i violentes, les detencions arbitràries i la utilització de material prohibit.