El ple extraordinari de l’Ajuntament de Prats celebrat aquest dijous 1 d’octubre ha rebutjat de forma rotunda i contundent la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, escollit democràticament pel Parlament de Catalunya mitjançant els vots dels catalans i catalanes i després d’investidures fallides.

“Rebutgem fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al president Quim Torra per uns fets que no constitueixen cap delicte i que estan emparats en la llibertat d’expressió”, ha manifestat l’alcalde Jordi Bruch.

La moció presentada i aprovada amb el suport de tots els grups amb representació municipal ha evidenciat que des del consistori es condemna la repressió per part de l’Estat contra el moviment independentista. Així ho ha declarat Bruch: ‘Una discriminació que, els darrers anys, s’ha convertit en persecució política contra els nostres representants al Govern, al Parlament, als ajuntaments i també en persecució de tota la ciutadania que ha mostrat el seu desacord amb aquest model d’estat obsolet.’

L’altre punt de la sessió ha estat la moció conjunta a favor de l’1 d’octubre coincidint amb el seu tercer aniversari, pel respecte per la democràcia i el que el poble ha votat a les urnes.

L’Ajuntament de Prats ha refermat així l’esperit de l’1 d’octubre i ha reivindicat a totes les persones i entitats que, malgrat tot, van fer possible el referèndum. A Prats de Lluçanès hi va participar el 68.66% del cens amb el resultat de 1.390 Sí (96.3%), 34 No (2.4%) i 9 Nuls (0.6%).

L’alcalde ha demanat al Govern de l’estat espanyol l’alliberament de les preses i presos polítics, el retorn de les exiliades i els exiliats i la fi de la repressió.

Després de l’aprovació de les dues mocions, Bruch ha llegit el manifest commemoratiu i reivindicatiu de l’Associació de Municipis de Catalunya en motiu del tercer aniversari de l’1O que podeu consultar en el següent enllaç. 

Finalment, el regidor Isaac Romero ha anunciat que la seva retribució corresponent al ple extraordinari de l’1O anirà destinada a l’Associació Catalana pels Drets Civils, per ajudar a sufragar els costos dels viatges, a l’exili o a la presó, de les famílies dels presos i preses i exiliats i exiliades polítiques.

Durant tot el vespre d’aquest 1 d’octubre la façana de l’Ajuntament ha estat il·luminada de color groc i s’ha posat una urna a l’entrada de Cal Bach en record al referèndum d’autodeterminació i a totes les persones que el van fer possible i a dia d’avui encara no són a casa.

La sessió del ple es pot recuperar al següent enllaç.