SEGUIM I VOLEM SEGUIR

Quan falten pocs dies per l’Onze de Setembre, el dia en què recordem més que mai que som part d’un poble, d’un país i d’unes arrels; el dia en què es produeixen de fa anys les manifestacions més massives i extraordinàries de la recent història d’Europa, el dia en què tot un país, com un sol poble, surt al carrer a dir qui som i qui volem seguir sent; el dia en què els enemics de Catalunya també ens volen presentar com uns insolidaris. Doncs nosaltres, els del Partit Demòcrata, els de Junts per Catalunya, volem dir ben alt i clar que seguim en el mateix lloc de sempre, en la defensa insubornable del nostre poble i el nostre país. Seguint la direcció del president Puigdemont i del president Torra, sense renunciar absolutament a cap dels nostres ideals, que, d’altra banda, són immensament majoritaris a Prats, el nostre poble, com han demostrat i demostren totes i cadascuna de les eleccions des de la tornada d’aquesta democràcia tutelada i tant i tant millorable que patim des de ja fa quaranta anys.

I ara, que alguns semblen dubtar i que ens diuen i repeteixen que cal temps, i ampliar les bases, i agafar més embranzida, i que encara no som prous, i que cal rumiar-s’ho tot molt bé, volem dir que sí, que és cert que cal fer-ho tot molt bé, però també volem recordar que hem votat i hem pres àmpliament -els pradencs i els catalans- una decisió. I que ara cal fer tots els possibles per dur-la a terme. Sense renunciar a res, exigint la llibertat de tots els presos polítics i el retorn de tots els exiliats i buscant complicitats on calgui, apel·lant als demòcrates d’Europa i del món. I sense oblidar on som i cap on anem. Perquè estem en una situació d’opressió inacceptable i volem anar tots junts cap a la llibertat.

I recordant, també, que estem a menys d’un any de les pròximes eleccions a Prats de Lluçanès, i que el nostre poble necessita imperiosament recuperar l’activitat, l’empenta i el bon fer que l’havien caracteritzat els vuit anys anteriors i que ara sembla que s’hagi esfumat com per art d’encantament. I necessita que el manteniment del poble torni a ser impecable, i que les decisions importants es consensuïn, i que es programin obres, i que es facin i s’acabin en el temps previst i sense nyaps, i que es millori la mobilitat. I que no s’apugin els impostos i sí que es millorin les arques municipals. I que posem en marxa la comarca sense barallar-nos amb tots els alcaldes veïns. I que tots, el jovent i la gent gran, puguin tornar a sentir-se pròpies les festes i tornin a sentir-se part important i imprescindible de la vida del poble.

Sí, seguim estant aquí. I volem seguir treballant, pel nostre poble i per Catalunya. I poder tornar-ho a fer. I us necessitem a vosaltres per fer-ho. I us demanarem -en el seu moment- que ens ajudeu a aconseguir-ho. Tots junts. Com havia estat i com podrem fer entre tots que torni a ser.