Finalitza la primera temporada del projecte Valors Up. Viu l’esport  que pretén fomentar l’esport amb valors. Treballar de forma global amb tots els protagonistes que intervenen en l’àmbit esportiu ( entrenadors/es, esportistes, entitats, àrbitres, públic, mestres, etc).

Dins aquest projecte es va fer una sessió de formació amb els entrenadors participants de l’estudi realitzat per Pere Alastrué (psicòleg de l’esport) que var avaluar l’estat en què es troben les entitats esportives i observar com es treballen els valors. En aquesta sessió es van presentar els resultats de l’estudi i es va fer una pinzellada de recursos i eines per a entrenadors que poden aplicar en els seus entraments i relacions amb l’entorn (famílies, àrbitres, rivals, etc).

–  També el proper 29 de maig a les 20h de la tarda a Prats de Lluçanès es realitzarà una xerrada per a pares i mares a càrrec de Pere Alastrué (psicòleg de l’esport) per reflexionar sobre l’educació en valors a través de l’esport. Va  adreçada a famílies, entrenadors, clubs, Ampa’s, etc.

– Com a cloenda del projecte el proper 3 de juny es celebrarà la Diada de l’esport en valors a Prats de Lluçanès. Els actes començaran a les 10h del matí amb la benvinguda institucional i els jocs amb valors ( espai infantil i familiar) per passar una bona estona a càrrec de la Maleta del Lleure.

  • A partir de les 10:30h s’obrirà l’Espai Jove on es farà la presentació dels vídeos “Esports amb valors”  realitzats pels alumnes de l’Institut Castell del Quer i seguidament taller i demostració del ball Cutting Shapes amb José Moreno.
  • A partir de les 12h es farà una exhibició de Canoteràpia amb l’Àngel Casellas i els participants del Centre Obert on ensenyaran els aprenentatges aconseguits al llarg del curs. Aquesta activitat s’ha realitzat a diferents municipis del Lluçanès per treballar i fomentar la cohesió entre l’infant i l’animal i potenciar les relacions, a la vegada que es presenta una activitat nova al territori per promocionar activitats atractives per a infants i joves del Lluçanès.
  • Com a activitat de cloenda i per  fer participar a tothom es realitzarà el Cercle de Percussió. És una activitat pensada per a tothom  que tingui  ganes de provar els instruments de percussió. L’activitat serà dinamitzada per UniSo-Jordi Vinyoles i no calen coneixements musicals.

El projecte tindrà continuïtat el curs vinent a través de formació per entrenadors/es, xerrades a les escoles del Lluçanès i també es farà un acompanyament a les entitats esportives per abordar les problemàtiques i/o necessitats que pugin sorgir.

Notícia publicada al web del Consorci del Lluçanès