PRESENTACIÓ

Que tingueu unes bones Festes de Sant Joan i els Elois!

Ens agrada més el fred o la calor? Ens sentim més còmodes a l’estiu, la primavera, la tardor o a l’hivern? Quan ensenyem el poble a alguna persona que ve de fora, la portem primer a Lurdes o al Safareig? Preferim banyar-nos a la piscina o a la riera? Volem que els nens i nenes dinin a l’escola o a casa? Passem les tardes a l’Espai Social, a Lurdes o a casa? Anem a comprar a peu o amb cotxe? Vaig a comprar amb cabàs o sense? Ens agrada més jugar al carrer o a dins de casa? Són preguntes o dubtes que potser ens podem plantejar en la quotidianitat a Prats de Lluçanès, i en algunes ens podem posar d’acord ràpid i en d’altres no tant.

En el que segur que ens entenem ben ràpid la immensa majoria de pradenques i pradencs és que les Festes de Sant Joan i els Elois són extraordinàries; són unes dates que no ens volem perdre, que volem ser-hi, que volem sortir i participar, volem compartir, volem que els nostres familiars tornin, volem que amics i coneguts vinguin a visitar-nos.

Són dies en què recordem els nostres orígens, que repassem les nostres tradicions, que ens emocionem totes i tots agafats de les mans a l’uníson del Contrapàs interpretat pel Grup Orquestral de Prats. És que és brutal dansar a la plaça Vella i magnífic saltar a la plaça Nova. Enllaçat pel pas de traginers, cavalls, carruatges, passada d’onada de gent amenitzat per la txaranga… I enriquit pel pilot d’actes i cites que ho envolten. Des de les Festes dels Barris fins als actes posteriors als Elois.

Aprofitem aquestes línies per agrair a totes les persones que les fan possible, des de l’organització de cadascuna de les activitats fins a tothom que hi participa. Esperonant a què obrim les portes del poble a tothom, que ens acompanyin a gaudir de tota la programació que teniu a les mans.

I tot, en un moment que tenim reptes brutals com a poble i nació, que volem viure les festes amb respecte i llibertat, tothom, entre nosaltres. Amb els de casa, amb les amistats, coneguts i saludats.

Un sol poble que no renuncia a res, tampoc a les seves festes i tradicions.

Isaac, Montserrat, Anna, Glòria, Montse, Laia

Alcalde i regidores de l’Equip de Govern de Prats de Lluçanès

 

A continuació, podeu veure tota la programació de les Festes dels Barris i de les Festes de Sant Joan i els Elois (o bé descarregar-vos el programa AQUÍ):