Aquest diumenge 6 de març en el marc d’actes del Dia Internacional de la Dona, des de la regidoria d’Igualtat de Prats es van presentar les principals accions en matèria d’igualtat que s’aniran desplegant al municipi durant aquest any 2022.

Segons va detallar el regidor d’Igualtat, Isaac Romero, per una banda, el consistori treballarà per continuar impulsant el Pla Intern d’Igualtat amb la difusió i formació a la plantilla de personal municipal, així com als membres de l’equip de govern.

A més, es vetllarà per fer un ús de llenguatge no sexista, amb una guia de recomanacions, pautes i criteris. També es crearà el protocol en prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament per raó de sexe o orientació sexual i se seguiran celebrant les trobades de la Taula d’Igualtat del municipi.

Per altra banda, també es preveuen un seguit d’accions i propostes destinades a la ciutadania. Entre les accions, s’inclou el disseny del Pla Local d’Igualtat, la creació d’un whatsapp de consultes totalment confidencial al telèfon 633 19 88 21 o la creació d’un espai de diàleg grupal per fomentar l’apoderament dinamitzat per Helena Vilà.

Altres accions que es preveuen són sessions de treball amb centres educatius i entitats juvenils, l’assessorament en matèria de gènere a agents del municipi o la creació d’una xarxa de punts liles diürns.