Dilluns 21 de setembre es redefinirà la mobilitat a Prats després del procés participatiu realitzat entre els mesos de maig i juny, tal com s’ha informat al llarg d’aquesta setmana en una carta dirigida als veïns i veïnes de la zona.

Els canvis més significatius són que el carrer Bruc passarà a tenir doble sentit de circulació, per tal de descongestionar el carrer Sant Pere, i s’hi mantindrà la mateixa línia d’aparcaments com a hores d’ ara.

També es modifica el sentit en dos carrers. D’una banda, el carrer de La Lira passarà a ser en sentit de baixada, des del carrer Major fins al carrer Bruc; i per l’altra, al carrer Aragó s’hi podrà accedir des del carrer de les Escoles cap al carrer de La Lira.

El carrer de la Reforma passarà a ser de doble sentit, eliminant-se els aparcaments a la calçada. És per això que en aquest vial ja s’ha obert el nou aparcament públic i gratuït de Can Camalliga amb una vintena de places.

En menys d’un any, s’han creat un centenar de places d’aparcament gratuïtes al centre del poble amb els nous aparcaments de Cal Bernat, del carrer Sant Pere i l’ampliació de l’aparcament de Cal Pelut.

La nova mobilitat

  • Carrer Bruc: Tindrà dos sentits de circulació amb una línia d’aparcaments a la calçada.
  • Carrer de la Reforma: Tindrà dos sentits de circulació sense aparcaments a la calçada.
  • Carrer Aragó: Un sentit de circulació cap al carrer de la Lira.
  • Carrer de La Lira: Un sentit de circulació cap al carrer Bruc.

Com s’ha redefinit la mobilitat?

El mes de juliol de l’any passat es va iniciar un procés participatiu per millorar la mobilitat del poble i que va servir perquè durant un mes i mig el poble els pradencs i pradenques poguessin fer les aportacions, tant de forma presencial com telemàtica.

Aquesta vuitantena d’aportacions rebudes van ser analitzades per l’equip tècnic per plantejar diverses opcions per redefinir la mobilitat, prioritzant la seguretat viària, tal com es va comprometre l’Ajuntament en el pla de govern actual.

Després de la consulta en què tot el poble va poder escollir durant dues setmanes quina era la mobilitat que s’havia d’aplicar al centre, tenint en compte les aportacions recollides en la primera fase del procés, s’aplicaran aquestes mesures que han de servir per millorar la mobilitat i disminuir l’afluència de vehicles al carrer Sant Pere, que en l’actualitat absorbeix gran part de vehicles que surten del poble.

Cal recordar que l’opció que s’acabarà aplicant per millorar la mobilitat va ser escollida per un 33% de les persones participants a la consulta.

Des de l’Ajuntament s’agraeix a totes les persones la seva comprensió i la participació al llarg del procés, agraint el compromís per millorar la mobilitat del poble tenint en compte el conjunt del municipi.