El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, terme que es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals i les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La data recorda que fa només 30 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament es continua treballant per eradicar la discriminació, l’odi o l’aversió vers les persones lesbianes, gais, transsexuals, transgènere, bisexuals i intersexuals.

Estigues atent o atenta als primers senyals d’alerta i actua per frenar-ho o fer costat a la persona que l’estigui patint.

En són exemples:

 • Una persona o un grup de persones faci servir expressions vexatòries, per qualsevol mitjà, que incitin a exercir la violència contra les persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada.
 • Una persona o un grup de persones emeti intencionadament expressions vexatòries que incitin a la violència i tinguin connotacions homofòbiques, bifòbiques o transfòbiques en els mitjans de comunicació o en discursos o intervencions públiques.
 • Una persona o un grup de persones aïlli, rebutgi o menyspreï públicament, notòriament i explícitament una persona per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.
 • Una persona o un grup de persones faci servir expressions vexatòries que incitin a exercir la violència contra les persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, d’una manera intencionada i reiterada.
 • Una persona o un grup de persones malmeti o destrueixi objectes o propietats de persones o de la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere, sempre que aquestes accions no constitueixin delicte o falta de caràcter penal.
 • Una persona o un grup de persones impedeixi una altra persona, d’una manera intencionada, la realització d’un tràmit o l’accés a un servei públic o establiment obert al públic per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere d’aquesta persona.
 • Una persona o un grup de persones emeti intencionadament i reiteradament expressions vexatòries que incitin a la violència i tinguin connotacions homofòbiques, bifòbiques o transfòbiques en els mitjans de comunicació o en discursos o intervencions públiques.
 • Una persona o un grup de persones assetgi o es comporti de manera agressiva cap a persones o la seva família per causa de l’orientació sexual, la identitat de gènere o l’expressió de gènere.
 • Una persona o un grup de persones convoqui espectacles públics o activitats recreatives que tinguin com a objecte la incitació a l’odi, la violència o la discriminació de les persones LGBTI.
 • Una persona o un grup de persones et discrimini no només per ser lesbiana, gai, bisexual, transgènere o intersexual, sinó també per pertànyer a altres grups que també són objecte de discriminació (discriminació múltiple).
 • Els organismes responsables i altres agents implicats que intervenen en un cas de discriminació, assetjament o represàlia exerceixin un maltractament addicional contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres o intersexuals.

Ens posem a la vostra disposició

Des de l’Ajuntament ens volem posar a la vostra disposició per treballar  per la defensa, la protecció i la garantia dels drets humans al municipi.

Volem estar al vostre costat en situacions de discriminació per raó d’edat, gènere, orientació sexual, origen, religió, llengua, nacionalitat, salut, discapacitat o situació socioeconòmica, entre d’altres.

Aquestes discriminacions poden convertir-se en delictes d’odi, però sovint es manifesten de maneres més subtils i invisibles. Per això volem treballar  treballa per visibilitzar les situacions de la discriminació al poble.

Si has patit o pateixes alguna discriminació o delicte d’odi podeu contactar amb nosaltres per obtenir:

 • Acompanyament a serveis d’assessorament jurídic i atenció psicosocial
 • Mediació i conciliació com a eines per a la gestió de conflictes

Si vols treballar en la defensa dels drets humans us volem oferir:

 • Espais i recursos per celebrar activitats
 • Col·laboració i suport a entitats relacionades amb els drets humans

Si vols actuar contra la discriminació

 • T’informarem sobre drets humans i els drets de ciutadania
 • Organitzem formacions i accions de sensibilització

Podeu contactar amb nosaltres mitjançant el WhatsApp habilitat del servei d’igualtat: 633198821.