Estacionar vehicles sobre els passos de vianants o voreres, en doble fila, en zones peatonals, en accessos per a persones amb mobilitat reduïda o als guals permanents són algunes de les pràctiques incíviques que es volen eradicar amb la campanya “Soc (in)cívic/a amb el cotxe” que l’Ajuntament inicia a partir d’avui.

L’alcalde Jordi Bruch explica que l’objectiu és informar de les males pràctiques en l’estacionament dels vehicles i conscienciar de la necessitat d’aparcar bé, tant per millorar la mobilitat i seguretat per a vehicles i vianants, com per fomentar el civisme i la bona convivència. Al mateix temps es vol treballar per aconseguir una xarxa cívica, formada per la mateixa ciutadania, que permeti identificar els mals estacionaments i converteixi en més cíviques les persones que no segueixen la normativa a l’hora d’estacionar.

És per això que es repartiran fulletons per diversos establiments i als domicilis particulars amb l’objectiu que qui vegi un mal estacionament el deixi al parabrises del vehicle mal estacionat. D’aquesta manera, la persona que es trobi el paper identificatiu de la campanya al vehicle sabrà que ha comès una infracció que pot ser motiu de denúncia i rebre una multa.

Des de l’Ajuntament s’anima a la gent del poble a combatre l’incivisme a l’hora d’estacionar per evitar-se les possibles sancions i, a més, s’informa que els vehicles mal aparcats poden ser fotografiats per difondre’ls com a exemple a no seguir per eradicar els mals estacionaments.

La campanya “Soc (in)cívic/a amb el cotxe” s’ha treballat arran del procés participatiu que es va iniciar al poble entre els mesos de juliol i setembre per millorar la mobilitat del poble i, també, a conseqüència de diverses peticions rebudes pel canal de WhatsApp municipal mostrant la preocupació de l’incivisme a l’hora d’aparcar malament els vehicles sobre voreres o guals, entre d’altres.

En aquest sentit, Jordi Bruch recorda els nous aparcaments públics de Cal Bernat i carrer Sant Pere sumen unes 60 places d’aparcament gratuït i que faciliten l’estacionament al centre del poble per millorar la seguretat i mobilitat viària.