Els dies 23, 24 i 25 de juliol, Prats de Lluçanès celebrarà una nova edició de la Fira de Sant Jaume. Segons exposa el regidor de Fires, Isaac Romero, “la mostra potenciarà els hàbits saludables i la proximitat i estima pel territori, valors a l’alça que cal seguir cuidant”. A més, la Fira incorporarà activitats variades per posar en valor les pràctiques saludables, una jornada tècnica sobre salut i nutrició i diverses propostes culturals de circ i música a l’aire lliure.

L’equip de govern anima a gaudir de la Fira de Sant Jaume, amb responsabilitat, compromís i sense presses, sense abaixar la guàrdia. La programació es pot veure alterada en funció de com avanci la pandèmia. Tota la informació actualitzada es pot consultar al web: firasantjaume.pratsdellucanes.cat. Recordem que totes les activitats seguiran les mesures de prevenció i seguretat vigents.

Per assistir als actes i complir amb l’aforament permès cal reservar entrades prèviament al web: entrades.pratsdellucanes.cat.

La programació que podeu consultar en aquest enllaç encetarà divendres 23 de juliol al vespre amb l’entrega del premi de la Fundació Doctor Grau i el concert de músiques de pel·lícula amb Rainbow Duet, amb el pianista Jordi Armengol i la soprano Mariona Pallach.

Dissabte 24 de juliol, tindrà lloc la segona jornada tècnica de la Fira de Sant Jaume: Hàbits saludables de proximitat en un territori serè. Els ponents seran Laia Puig, especialista en salut i nutrició i Martí Noguera, i Júlia Devesa, especialistes en nutrició humana i dietètica.

Un dels altres eixos principals de la Fira serà la programació de propostes culturals Escenes, cultura al carrer, que compta amb l’organització del Festival Itineràncies d’Estiu. De fet, Prats serà una de les parades del Circuit Nòmada de la Fira Tàrrega de tot el país amb l’espectacle Pilar de dos de Clàudia Gómez i Raquel Viñuales. Es podrà veure dissabte a partir de 2/4 de 8, els jardins de la Farmàcia Vella.

A les 8 del vespre, al mateix lloc, es podrà gaudir de la proposta de teatre físic De una en una de la companyia Mètrica Bàrbara. La peça combina la dansa, el teatre visual i d’objectes.

Se suspèn el Tastaqmarca

Davant l’entrada en vigor de noves mesures per frenar l’augment de contagis de la Covid-19, la mostra gastronòmica del Lluçanès, Tastaqmarca no es podrà celebrar tal com s’havia previst.

Malgrat tot, s’ha treballat per reinventar-la amb l’objectiu d’incentivar el consum als restaurants del territori. Així es difondran vídeos dels establiments que haurien estat presents a la mostra explicant algunes de les tapes de proximitat que es podran degustar als mateixos restaurants.

El concert amb Marala, ambientarà el vespre de dissabte als jardins de la Farmàcia Vella. Aquest és un grup musical integrat per Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort. Tres dones músics i compositores originàries de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià i que Isaac Romero, regidor d’Igualtat, remarca que va en la línia per fer més visible el talent femení.

Diumenge 25 de juliol, dia de Sant Jaume, firaires, elaboradors i productors del territori ompliran el centre del poble amb una nova edició de la Fira de Sant Jaume. També se celebrarà l’exposició de motos antigues a la plaça Nova i la Festa Bastonera de rècord al capdavall del passeig del Lluçanès, on s’intentarà assolir el rècord Guinness d’hores de balls de bastons ballats en un mateix punt.

Tallers saludables per a tothom

A partir de 2/4 de 10 els Jardins de Cal Bach acolliran l’activitat saludable per a totes les edats amb exercicis cardiovasculars i de tonificació amb Cris Sellas. A continuació, agafarà el relleu, Ferran Ares amb un entrenament funcional per a totes les edats. I a 2/4 de 12, taller de cosmètica natural amb Deidre Crowley, de Nua Cosmètica.

La darrera proposta serà a les 7 de la tarda, a la plaça Vella amb l’espectacle Sidecar amb Pessic de Circ. Uns proposta de circ contemporani sobre una moto amb sidecar. Aquest espectacle s’inclou en la programació de Pobles de Circ.

Reservar entrades anticipades té premi!

Per assistir als actes i complir amb l’aforament permès cal reservar entrades prèviament al web: entrades.pratsdellucanes.cat.

Totes les persones que hagin fet reserves prèvies pels actes, entraran al sorteig d’un lot saludable de la Fira de Sant Jaume o un passaport Tastaqmarca per gaudir en establiments que havien confirmat assistència en la 5a mostra gastronòmica del Lluçanès. Les persones que no facin reserva anticipada no hi podran participar.