Un any més, el mercat setmanal de Prats de Lluçanès acollirà les parades de productes artesans creats per les cooperatives de les escoles del Lluçanès. La iniciativa s’emmarca en el projecte CUEME, impulsada per la Diputació de Barcelona i coordinada a través del Consorci del Lluçanès, que arriba a la seva fase final d’aquest curs escolar.

Les cooperatives escolars, formades per 101 alumnes de cicle superior, viuran un dels moments culminants del projecte que porten treballant des del principi de curs, posant a la venda els seus articles i serveis. Totes elles han elaborat un gran ventall de productes artesanals que han seleccionat després de fer un estudi de mercat i analitzar quins tindrien millor acollida. Les parades es trobaran a la plaça de l’Església i carrer Major de Prats, el diumenge 14 de maig, de les 10 del matí a la 1 del migdia.

Després de la venda caldrà fer el recompte dels diners ingressats, el tancament econòmic, la donació a l’ONG a la qual han decidit destinar part dels seus beneficis, el retorn del capital inicial aportat per part dels socis i sòcies de la cooperativa, i fer balanç de tot allò que han après amb el projecte.

Cooperatives escolars que formen part del projecte:

Cooper (Escola Terra Nostra d’Olost)
Artima (Escola FEDAC de Prats)
SoliArt (Escola Lluçanès de Prats)
Creative Kids (Escola La Monjoia de Sant Bartomeu del Grau)
Cooproures (Escola Els Roures de Sant Feliu Sasserra)

El projecte CUEME 2022-2023 posarà el punt final el dia 1 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda a Sant Bartomeu del Grau, amb un acte de clausura conjunt on es convidarà les famílies, entitats, i altres ens participants o que hi han col·laborat.