Flosti és la paraula del poble de Prats de Lluçanès. Així ho ha aprovat el ple municipal durant la sessió ordinària d’aquest dimecres al vespre. Òmnium Osona i Lluçanès ha presentat als membres de la corporació la proposta més votada entre els veïns i veïnes del municipi.

Des d’Òmnium Cultural han explicat que el projecte de la Paraula del Poble va sorgir de la celebració dels 50 anys d’Òmnium a Osona i el Lluçanès: “Ens va semblar que teníem una oportunitat meravellosa per mostrar la riquesa de la nostra llengua, de recuperar o reconèixer paraules que, per decisió popular, acabin representant cadascun dels 50 municipis osonencs”, han declarat.

A Prats de Lluçanès, els veïns i veïnes van votar entre 9 paraules durant la diada de Santa Àgata. Els mots finalistes van ser: almorratxa, amanyagar, apriar, eixida, escotorit, esmolet, flosti, recebre i refotilar. Finalment, la paraula més votada pels pradencs i pradenques va ser “flosti”, que es defineix com “una paraula no normativa que s’utilitza per referir-se a un estri o objecte estrany i de dubtosa utilitat, tirant a trasto, del qual qui s’hi refereix no n’utilitza el nom”.

Un grup de representants d’Òmnium han entregat una placa commemorativa amb la paraula flosti i el seu significat perquè es faci visible a la via pública. L’Ajuntament de Prats de Lluçanès s’ha compromès a donar a conèixer la paraula de poble a través dels seus canals de comunicació.