A partir del proper dijous, 4 de febrerPrats de Lluçanès comptarà amb el servei de recollida de mobles i trastos vells adreçat a totes les persones empadronades al poble i que no disposin de mitjans per dipositar-los a la Deixalleria Municipal.

La recollida anirà a càrrec de la brigada municipal i s’efectuarà quinzenalment el primer i tercer dijous de cada mes, excepte vigílies de festius, entre les 2 del migdia i les 5 de la tarda.

Per tal de que es puguin recollir, s’haurà de trucar amb antelació a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, al telèfon 93 856 01 00, i concretar quants objectes es volen dipositar, amb un màxim de 3, si aquests són voluminosos.

Un cop s’hagi acordat, es dipositaran els objectes a l’entrada de l’habitatge, a l’abast de la brigada municipal o al carrer, sense que impedeixin el pas de vianants per la vorera.

La brigada municipal de Prats de Lluçanès recull un sofà per dipositar-lo a la Deixalleria

Amb aquest nou servei es podran recollir mobles, trastos vells, electrodomèstics i aparells electrònics. No es recollirà runa, sanitaris o objectes similars en cas que s’hagin fet obres o reformes a l’habitatge ni tampoc es recolliran residus que necessitin un tractament especial com ara el fibrociment. En tot cas, sí que es podrà ajudar a gestionar-los.

Glòria Borrallerasregidora de Medi Ambient, explica que la brigada no entrarà al domicili a recollir objectes o a fer tasques de desmuntatge de mobles ni buidatges de cases però que es tindran en compte els casos de persones demandants amb dificultats especials.

Vidre de parabrises abandonat al carrer d’en Josep Cirera

Des de l’Ajuntament es recorda que els comerços de venda de mobles, matalassos, aparells elèctrics i electrònics poden emportar-se el vell a petició del comprador quan se n’adquireixi un de nou.