Enguany es commemoren 302 anys de la primera crema de Prats de Lluçanès per part de les tropes borbòniques, de les dues que va partir la nostra vila el 1714. Per aquest motiu s’han programat un seguit d’actes que pots consultar a continuació.

Divendres, 5 de febrer de 2016

A un quart de 12 del migdia, a la Plaça de l’Església,

Santa Àgata Escolar: La Guerra de Successió al Lluçanès 3.0 amb en Gernat. Representació amb la participació de l’alumnat de les escoles del poble

Seguidament, fins a les 2 del migdia, al mateix lloc,

Tradicional repic de campanes per commemorar el 302 aniversari de la primera crema de la vila. Es convida a totes les persones i entitats que vulguin a fer repicar les campanes

A dos quarts de 9 del vespre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament,

Presentació de tres treballs de recerca de l’actual curs de l’Institut Castell del Quer a càrrec de Jordi BorrallerasRoger Bou i Anna Vila, alumnes de 2n de batxillerat. Acte obert a tothom. Aquest acte es retransmetrà en directe a través dewww.pratsdellucanes.cat.

Tot seguit, al mateix lloc,

Presentació dels actes de l’Any Rambol. Acte obert a tothom. Aquest acte es retransmetrà en directe a través de www.pratsdellucanes.cat.

Organitza: Comissió Any Rambol

Dissabte, 6 de febrer de 2016

A dos quarts de 12 del migdia, al mur del pàrquing de Cal Xiquet,

Pintada d’un mural a càrrec de La Fetillera, col·lectiu feminista del Lluçanès. Acte obert a tothom

A les 8 del vespre, a la plaça Vella,

Inici de la marxa de torxes i desfilada dels Miquelets de Catalunya. Es farà un recorregut fins a la plaça de l’Església passant per Cal Bernat, casa supervivent de la crema de 1714.

Es demana als veïns que encenguin espelmes i les deixin a finestres i balcons per commemorar aquesta diada i que pengin banderes i domassos.

Seguidament, a la plaça de l’Església,

Lectura del poema de Santa Àgata amb Maria Àngels Parareda, participació de la Coral Sant Jordi i la presència de l’Àgata, geganta de Prats de Lluçanès

Tot seguit, al mateix lloc,

Tast a base de sopa torrada, coca de Santa Àgata, aigua i vi. Venda anticipada de tiquets a 3 euros a Cal Bach fins el mateix dissabte, 6 de febrer.

La programació del Santa Àgata 2016 està organitzada per l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i compta amb la col·laboració del Col·lectiu Resiliència i Òmnium Cultural Osona-Lluçanès.