“El martiri, la humiliació, l’escarni no han impedit la renaixença, any rere any, de Santa Àgata patrona de les dones i a qui varen tallar els pits per negar-se a ser vexada per un poderós romà”

Amb aquesta imatge es presenten els actes de Santa Àgata d’aquest 2018. Enguany, farà 304 anys que la vila de Prats de Lluçanès va ser cremada per part de les tropes borbòniques.

El gruix d’activitats se celebrarà el dissabte 3 de febrer. A les 12 del migdia, als Jardins de Cal Bach es farà una obra d’art participativa amb Lluís Puiggròs i s’elaborarà un banc de memòria, que serà obert d’aquí a deu anys.

A partir de les 7 de la tarda a la plaça de l’Església es viurà l’espectacle Càntics de llum “Del foc a la llibertat”, amb llum, foc, so i projeccions. Seguidament, al carrer major hi haurà sopar popular i a 2/4 de 10, a l’Església, concert de jazz-folk-pop acústic amb The Escarteen Sisters. El preu del sopar i el concert és de 4€ que ja es pot comprar a l’Ajuntament.

Les activitats de Santa Àgata també incouràn un Racó de les Experiències al mercat sobre les herbes remeieres, la presentació dels treballs de recerca de 2n de Batxillerat i el tradicional repic de campanes el dilluns 5 de febrer.

Consulta tots els actes:

El pradenc Sadurní Vergés porta l’obra ‘Rosa Mutabilis’

El diumenge 4 de febrer a les 6 el pradenc Sadurní Vergés portarà la seva obra ‘Rosa Mutabilis’ a la Sala Polivalent

“Albert i Berta es coneixen a través d’una agència de contactes. Tots dos busquen el mateix: una mica d’afecte en una societat que prima la solitud i la fredor tecnològica. Estem en un món que no és exactament el nostre, però que podria ser-ho en un futur no molt llunyà. Un món que ha oblidat la natura i on, si vols parella, l’única manera d’aconseguir-la és a través d’una empresa que et posa en contacte amb persones amb qui comparteixes interessos. Ara bé, què passa quan la persona amb qui et cites et fa recordar excessivament un passat que preferiries haver oblidat? La pèrdua de la persona estimada, l’assetjament sexual al transport públic, els desitjos socialment inacceptables, l’abús, el dolor… Les successives trobades d’Albert i Berta s’encaminen cap a un final tràgic que sembla inevitable.”

Segona part del reportatge del Ràmbol

El dilluns 5 de febrer es projectaràla segona part del reportatge del Lluçanès de Ramon Boladeras, el Ràmbol. La primera projecció es va fer al juliol als Jardins de Cal Bach.

La projecció es farà a l’Espai a les 9 del vespre. La part del reportatge és ‘El Lluçanès: l’home’. El reportatge va ser filmat fa 46 anys.///