La Festa Major s’ha convertit en un clam per reclamar la llibertat dels presos polítics

El gruix de les activitats de la Festa Major de Sant Vicenç s’han celebrat aquest cap de setmana. La programació ha estat variada i els actes han estat molt concorreguts.

El dissabte al migdia l’Espai, el nou equipament municipal, va obrir les portes. L’acte també va servir per presentar el nou web municipal.

Al mateix Espai, l’endemà diumenge, s’hi va celebrar el Pregó de Festa Major. Enguany el va fer Lluís Parareda, que va ser pres polític per negar-se a fer la mili. L’acte es va convertir en un clam per reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquí podeu recuperar el vídeo del pregó:

 

L’endemà, dia de Sant Vicenç, el seguici, l’ofici i el ball de la Trencadansa van marcar el dia. La jornada va comptar amb la presència dels consellers de la Generalitat, Jordi Turull i Carles Mundó. La plaça Vella va decorar-se per l’ocasió amb elements de color groc i pancartes vistoses reclamant la llibertat dels presos polítics.

Al vespre es va celebrar La Serenata, enguany en un nou emplaçament, l’Espai. Mai abans havia participat tanta gent a l’acte. Més de 220 pradencs i pradenques van omplir la sala d’actes del nou equipament per veure “voltar la verra” de l’Orquestra Montgrins.

La Festa Major també va comptar amb nits de gresca a la sala polivalent i al pavelló. El divendres els grups locals Honeymoon i 71 i mig i també Miquel del Roig van començar la festa a la Sala Polivalent. L’endemà, els grups de fusió d’Hora de Joglar i Gertrudis van omplir la nit més llarga de la Festa Major d’hivern. L’endemà, l’Orquestra Internacional Maravellva va oferir un multitudinari concert de tarda i el ball de gala.

Activitats infantils, el concurs de pintura ràpida o la xerrada sobre el Mestre Pecanins també són actes que es van celebrar dins el marc de la festa gran d’hivern de Prats.

La Festa Major segueix aquest cap de setmana amb la 6a Cursa de Muntanya la Feréstec o el darrer quinto reial.