Aquest divendres, 16 d’octubre, a les 20hToni Strubell i Narcís Franquesa presenten el seu llibre Viatge a la Via Catalana a la Biblioteca Municipal de Prats de Lluçanèsacompanyats de Iolanda Roset, regidora de Cultura i Educació, i Ramon Plans, responsable de l’ANC Lluçanès.

L’obra, escrita per Strubell, i il·lustrada per Franquesa, el primer creador d’un film de dibuixos animats, és una història de carretera de dos gossos, basats en dos animals reals, que fan un viatge a través de la realitat catalana actual.

La Laia i la Gori, les dues gosses protagonistes, busquen al seu amo a l’únic lloc que pensen que pot anar: A la Via Catalana. Les dues protagonistes viatgen des de Lleida a Vidreres per observar amb ironia el món dels homes que els envolta, marcat sempre pel Procés Sobiranista, i en què descobreixen els fets que marquen el nostre país en l’actualitat.

Part de l’il·lustració de la portada del llibre a càrrec de Narcís Franquesa

Viatge a la Via Catalana, que es va presentar oficialment a la Seu Nacional d’Òmnium Cultural el passat 21 de setembre, va comptar amb la presència de Quim Torra, president d’Òmnium, i Lluis Pagès, creador de Pagès Editors, responsable de l’edició de l’obra.