L’alcalde de Prats i president del Consorci del LluçanèsIsaac Peraire, ha explicat després d’una roda de premsa celebrada al Consorci aquest dimecres, 25 de novembre, que des de l’Ajuntament no es creu adient que l’ens supramunicipal s’adscrigui alConsistori del nostre poble ja que la millor opció per poder oferir els serveis a la gent i al territori del Lluçanès amb garanties, i de forma òptima, és a partir d’un Consell Comarcal del Lluçanès.

Tot i així, i després d’una reunió mantinguda entre els diversos alcaldes del Lluçanès el passat 12 de novembre de 2015, s’ha consensuat l’adscripció del Consorci a l’Ajuntament de Prats de forma temporal, i com a sortida més adient, per començar a caminar com a comarca.

Per aquest motiu, Peraire ha enviat una carta al Departament de Governació i Relacions Institucionals, que podeu llegir aquí, manifestant la temporalitat d’aquesta resolució amb la condició que es comencin els tràmits de redacció de la Llei de creació de la Comarca del Lluçanès.

Foto: Consorci del Lluçanès

Amb tot, l’alcalde de Prats ha explicat que des de l’Ajuntament de Prats se seguirà treballant conjuntament amb la resta d’ajuntaments dels municipis del Lluçanès amb representació al Consorci per tal d’aportar i promoure projectes beneficiosos per a tots els habitants de la comarca.

Isaac Peraire ha explicat que tot això neix a conseqüència de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), i el fet de no tenir oficialitzada la comarca del Lluçanès.