Prats de Lluçanès ha viscut una jornada històrica, aquest dissabte, amb la 48a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya. La capital del Lluçanès ha reunit 1.300 bastoners i més de 70 colles d’arreu del país, que han omplert de cultura els carrers i places del poble.

La jornada ha començat a la plaça de l’Església, amb el concert de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) i la ballada dels Estelladors de Prats de Lluçanès. A la tarda, les colles arribades d’arreu del país s’han concentrat a la zona esportiva, des d’on han iniciat una cercavila pels carrers i places del poble. La passada ha acabat a la plaça Nova, amb la ballada final de totes les colles i l’entrega de records per a tots els grups participants.

La trobada ha posat punt final al pavelló municipal, amb actuacions musicals i concerts durant la nit per a tothom, a càrrec del grup de música folk els Rustiks de Vallcebre, el grup de versions Dalton Bang i el DJ Pau Castaño.

Moltes gràcies a totes les persones voluntàries, als Estelladors de Prats de Lluçanès i a la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya per fer possible aquesta jornada històrica.