Després de néixer a Vic, passar per Granollers o Sant Feliu de Llobregat, aquest diumenge, 22 de novembre, la setena edició de la Festa dels Lectors del Cavall Fort ha arribat aPrats de Lluçanès amb més de 40 activitats per a tots els públics que s’han concentrat, en la major part, al Passeig del Lluçanès.

La regidora de CulturaIolanda Roset, ha explicat que ha set el primer cop que aquesta festa itinerant s’ha celebrat al Lluçanès, sense tenir-ne precedents, i de la que se’n pot fer una valoració molt positiva i que ha ajudat a fer promoció de la cultura i les tradicions locals, com el ball del Contrapàs i la Colla Gegantera, i també del Lluçanès.

El Vicenç i l’Àgata, gegants de Prats de Lluçanès, durant la cercavila a la Festa

Roset també ha volgut destacar la implicació d’entitats i associacions del poble i la comarca en una festa en què s’ha plasmat totalment el lema del grup de lectors: Una festa per a tots i entre tots. A més, ha afegit que l’Ajuntament no descarta oferir-se novament per repetir la celebració d’aquesta jornada al poble si els organitzadors ho troben convenient.

La setena edició del certamen, que ha tingut lloc des de les 11h del matí fins a les 17h, ha comptat amb jocs, tallers, actuacions i concursos.

El ball del Contrapàs, ballat pels més menuts, a la Festa dels lectors del Cavall Fort al Passeig

A la tarda, s’ha conegut el guanyador de la Gimcana dels Comerços, una novetat d’aquesta setena edició promoguda des de la Regidoria de Promoció Econòmica, i en què la quitxalla havia de descobrir 17 personatges de la publicació catalana als aparadors i a l’interior dels comerços de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) al llarg de tot el matí.

D’entre tots els participants, Eloi Tornamira ha guanyat una nit amb esmorzar inclòs per a 4 persones a Cal Music de Prats, gentilesa de l’Ajuntament i la UBIC.

Participants al Gran Prix de patinets al Passeig del Lluçanès

En el marc d’aquesta festa també ha tingut lloc el tercer concurs de galetes que han guanyatGuifé i Damià Anfruns, i el Gran Prix de patinets, carretons i ginys rodats casolans, en què l’equip local d’Els Guais ha estat el vencedor en la categoria de carretons i ginys rodats. Per altra banda, Èric Girvent, ha guanyat en la de patinets. Tots els guanyadors dels diversos concursos han estat guardonats amb un lot de productes del Cavall Fort i Tatano