L’Ajuntament de Prats i la Unió de Botigues i Comerciants han celebrat la festa Tocats pel Bolet el passat cap de setmana del 14 i 15 d’octubre. Aquesta activitat ha sorgit després d’anys de no organitzar-se la Festa del Bolet. La iniciativa renaixia amb un nom renovat i amb la voluntat de recuperar la festa però amb un altre caire, oferir un valor afegit al món boletaire.

L’activitat principal, les degustacions d’establiments alimentaris de dissabte al vespre, va comptar amb molta afluència de gent. Tanmateix, les activitats infantils també van ser molt participades. Tocats pel Bolet també va comptar amb un taller, dissabte a la tarda, on Julita Solanellas va explicar de forma amena com fer conserves de bolets, i diumenge al matí, el Cel·lí va fer una xerrada per conèixer els bolets.

Tocats pel Bolet també va incolure a la seva programació la tradicional caminada de la Unió Excursionista Prats. Va ser el diumenge 15 al matí. Hi van participar 221 caminadors que van fer una ruta per les fonts del municipi.

Segons la regidora de promoció del municipi, Montserrat Juvanteny “la bona acollida que ha tingut el Tocats pel bolet, assegura que se’n facin més edicions: “una part de l’èxit del Tocats pel bolet ha sigut que en la programació hi haguéssin activitats familiars i també, la possibilitat de gaudir de la cuina dels productes locals de la població.”

En general, hi va participar molta gent de la localitat, però també del Lluçanès i turistes que durant el cap de setmana estaven per la comarca.