Acompanyats de 25 colles geganteres, el Vicenç i l’Àgata commemoraran les tres dècades des del seu bateig i presentació el 22 de juny de 1986, quan les figures creades per Manel Casserres, de Solsona, van ser apadrinats pels Gegants d’Avinyó i de Sallent en un acte oficiat a la plaça Nova.

Així aquest dissabte, 18 de juny, i després del primer homenatge rebut durant la Festa Major quan van ser els homenatjats d’enguany durant la Trencadansa i els Ballets de Sant Vicenç, el Vicenç i l’Àgata estaran acompanyats per les colles dels Gegants de Catalunya, Aiguafreda, Alpens, Artés, Avinyó, Carrer de la Riera de Vic, Esbart de Badalona, Gironella, Lloret de Mar, Lluçà-Santa Eulàlia de Puig-Oriol, Manlleu, Montcada i Reixac, Navàs, Olost, Roda de Ter, Santa Maria d’Oló, Sant Bartomeu del Grau, Sant Feliu Sasserra, Sant Julià de Lòria, Santpedor, Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Castellet, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Vilassar de Dalt.

La cercavila començarà a les 6 de la tarda davant del Cafè Orient, a l’avinguda de Pau Casals, i acabarà amb una ballada final de tots els gegants participants a la plaça Nova.

Després del sopar geganter, la festa seguirà amb el concert d’Antídot Ska BandOques Grasses i Obeses al Pavelló municipal a les 11 de la nit. Cal recordar que es poden comprar entrades anticipades a 10 euros fins el mateix dissabte a les 2 del migdia atiquets.pratsdellucanes.catInfoactiva’t i a l’Ajuntament. A taquilla, les entrades tindran un cost de 13 euros.

Contrapàs a la plaça Vella el 24 de juny de 2015

Aquest serà l’inici de les Festes de Sant Joan i els Elois que seguirà amb una programació que podeu llegir aquí i en què es preveu que centenars de persones s’apleguin per viure elContrapàs i la Passada, amb carruatges, animals i traginers en unes festes  que es reafirmen com les festes en majúscules de Prats de Lluçanès, segons ha dit Montserrat Juvantenyregidora de Promoció del municipi.

Juvanteny remarca que les Festes de Sant Joan i Elois són per Prats de Lluçanès, la festa per excel·lència i un pes fort del patrimoni del municipi. Unes festes que esperen els pradencs i pradenques i atrauen l’interès dels pobles del Lluçanès i voltants.

La regidora de promoció del municipi aprofita per convidar a tothom a les Festes amb una programació que és el punt de trobada entre les arrels de Prats de Lluçanès i l’evolució cap a la modernitat.

Durant aquestes festes tindrà lloc el quart concurs a través instagram que enguany es divideix en tres categories:

  • La millor fotografia de la trobada de Gegants en motiu del 30è aniversari dels Gegant de Prats de Lluçanès.
  • La millor fotografia de la Passada i del Contrapàs.
  • La millor fotografia de les Curses dels Elois.

Podeu consultar les bases del concurs que començarà el proper 18 de juny i acabarà el 28 de juny aquí.