Aquest dimarts, 21 de juny, l’Ajuntament de Prats de Lluçanès dóna suport a la campanya promoguda per la Fundació Miquel Valls amb motiu del Dia Mundial per l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i il·luminarà el Santuari de Lurdes de color verd.

Així, Prats se suma a la iniciativa en què s’hi han adherit ajuntaments com els de Barcelona, Lleida, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Mataró, Tàrrega o Calella, entre d’altres.

També amb motiu de la mateixa campanya, des de la Fundació es demana que tothom qui vulgui participi en la diada fent-se una fotografia fent el Gest per l’ELA, coneguda també com a malaltia de Lou Gehrig, i la comparteixi a les diverses xarxes socials amb#FesungestperlEla.

L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs.

Actualment l’ELA no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu provocat per aquesta malaltia que afecta principalment a persones d’entre 40 i 70 anys però també pot afectar a persones més joves o d’edat més avançada.

S’estima que a Catalunya hi ha unes 400 persones afectades per l’ELA, n’hi ha 4.000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial.

Des de la regidoria d’Acció social us animem a formar part d’aquesta iniciativa compartint les vostres fotografies amb el gest de l’ELA amb el hashtag #FesungestperlEla i us recorda que podeu rebre més informació sobre aquesta malaltia al telèfon de la Fundació Miquel Valls93 766 59 69, o a la seva adreça electrònica ela@fundaciomiquelvalls.org.