Per tercer any consecutiu es realitza el cicle complert per tal que la Flama del Canigó arribi al Lluçanès i permeti encendre la Foguera de Sant Joan, símbol d’unió dels Països Catalans.

Així, aquest dimecres, 22 de juny, al matí, Òmnium Cultural recull la flama dipositada al Castellet de Perpinyà, on està al llarg de l’any, i la porta al Canigó on farà el relleu amb l’equip de Set de Córrer, qui faran la regeneració la nit del 22 al 23 de juny al cim d’aquesta muntanya màgica i la portaran fins al Coll d’Ares per fer el relleu amb la Unió Ciclista del Lluçanès el dijous, 23 de juny, al voltant de dos quarts d’1 del migdia.

Arribada de la Flama del Canigó a Prats de Lluçanès el 23 de juny de 2015

Després d’un dinar de germanor i d’activitats culturals i d’oci per als infants, a la tarda es repartirà la flama per tal que arribi als diferents pobles del Lluçanès.

Segons Òmnium Osona-Lluçanès, amb Núria Vila al capdavant, està previst que la flama arribi a 2/4 de 9 a la plaça Nova de Prats de Lluçanès. Aquí es farà la lectura del Manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans i encesa del peveter.

A continuació, tindrà lloc una cercavila amb la Flama i els Gegants de Prats de Lluçanès fins a la plaça Vella, en què es tornarà a llegir el Manifest i s’encendrà la foguera de Sant Joan amb audició de sardanes i repartiment de coca amb xocolata i moscatell.

La rebuda de la Flama del Canigó al Lluçanès està organitzada per ÒmniumUnió Ciclista del LluçanèsSet de CórrerTradicatConsorci del Lluçanès i els diversosAjuntaments del Lluçanès, entre els que s’hi troba el de Prats de Lluçanès.

La festa continuarà a dos quarts de 12 de la nit, a la plaça Vella, se celebrarà el Ball de revetlla amb l’Orquestra Girasol i seguirà amb l’Espai jove amb Dj Cruz a la Sala Polivalent, ambdós actes són gratuïts, i estan organitzats pel propi AjuntamentFestes per Prats i Unió Esportiva de Prats de Lluçanès.