Quan, la tardor passada, el Govern de la Generalitat va posar en funcionament el Programa d’Identificació Genètica de Desapareguts durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista, elManel Barber va inscriure el seu pare, desaparegut el febrer de 1939 als voltants de Prats de Lluçanès, al Cens de familiars de desapareguts, pas necessari per accedir al programa que està encaminat a aconseguir 3 objectius principals:
- Constituir una base de dades que ordeni i classifiqui els perfils genètics dels familiars de desapareguts de la Guerra Civil i la dictadura franquista.
- Constituir una base de dades que ordeni i classifiqui els perfils genètics extrets de les restes humanes que es troben en fosses.
- Dur a terme l’encreuament exhaustiu de la informació d’ambdues bases de dades per intentar establir-hi relacions de parentiu.
De manera que en Manel havia de deixar una mostra del seu ADN a la base de dades per si es presentava l’ocasió d’un encreuament. Per fi, la setmana passada, la Generalitat va fer-li arribar el kit amb totes les instruccions necessàries per fer l’extracció d’ADN. Un cop enllestida l’operació, les dades varen sortir cap al seu destí on formaran part del banc de dades.
I ara, qüestió d’esperar. Les pròximes obertures de fosses que es faran aquest any propiciaran l’encreuament de dades de la base de dades d’ADN.
Llegir la notícia sobre la presentació del Programa d’Identificació Genètica a Prats de Lluçanès AQUÍ.